detector.media
26.05.2014 12:49
Порошенко не буде продавати 5 канал і обіцяє редакційну незалежність
Порошенко не буде продавати 5 канал і обіцяє редакційну незалежність

Народний депутат, голова наглядової ради і власник 5-го каналу Петро Порошенко, який перемагає на виборах Президента України за даними екзит-полів і попередніми даними ЦВК, заявляє про намір зберегти у власності 5 канал, обіцяючи забезпечити його редакційну незалежність. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

На прес-конференції в Києві 26 травня лідер президентських виборів заявив, що виконає свою передвиборчу обіцянку стосовно продажу свого бізнесу.

 

«Я вже неодноразово заявляв щодо свого бізнесу, що я його продам у разі перемоги. Щодо 5-го каналу - він не продається. Та роль , яку вільна прес зіграла і під час Помаранчевої революції, і під час нашої революції на Майдані, є надзвичайно важливою», - заявив Петро Порошенко.

 

Лідер президентських перегонів нагадав, що в 2003 році були підписані засади редакційної політики 5-го каналу, які забороняють власнику втручатися в неї. «5 канал іноді мене критикує ще більше , ніж інші», - стверджує Петро Порошенко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», одразу після оголошення результатів екзит-полів увечері 25 травня Петро Порошенко запевнив, що гарантуватиме свободу слова в Україні. Водночас він підтвердив, що продасть свій бізнес після інавгурації: «Що стосується мого бізнесу, то одразу ж після цього буде складено контракт з інвестиційною компанією щодо пошуку покупців».

 

Нагадаємо, за часів президентства Віктора Януковича голова наглядової ради і власник 5-го каналу Петро Порошенко спростовував інформацію ЗМІ щодо пропозицій продажу каналу «Сім'ї». Перед цим «Українська правда» з посиланням на власні джерела повідомила, що Олександр Янукович начебто схиляє пана Порошенка до переговорів про продаж 5-го каналу.

 

«Якщо відверто, то за останні півроку ніяких спроб чи пропозицій щодо уступки чи продажу каналу не було», - зазначив пан Порошенко на своїй сторінці в Facebook. І додав: «Коли з'явиться реальна загроза втрати незалежності каналу, я обов'язково звернуся до Вас (УП. - ТК) за підтримкою».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY