Російська ФСБ звинувачує українського кінорежисера у організації теракту

Російська ФСБ звинувачує українського кінорежисера у організації теракту

15 Травня 2014
10139
15 Травня 2014
14:16

Російська ФСБ звинувачує українського кінорежисера у організації теракту

10139
Російська ФСБ звинувачує українського кінорежисера у організації теракту
Російська ФСБ звинувачує українського кінорежисера у організації теракту

Українського кінорежисера, сценариста й учасника Майдану  Олега Сенцова, якого 11 травня затримали співробітники ФСБ у Криму, обвинувачують в організації теракту й через два дні перевозять у Москву. Про це у своєму Facebook повідомила журналіст «Української правди» Катерина Сергацкова.

 

«Йому (Олегу Сенцову - ТК) інкримінують - увага - організацію теракту. Це зовсім вже ні в які ворота не лізе, правда? Олег - талановитий режисер і громадський активіст, він багато  зробив для розвитку громадських ініціатив у Криму. Він підтримував (і підтримує) єдину Україну й не робив нічого протизаконного. А вже тим більше не готував жодних терактів - це просто немислимо», - додала пані Сергацкова.

 

Нагадаємо, Олега Сенцова російська ФСБ затримала у ніч на на 11 травня в м.Сімферополі.

 

Олег Сенцов є автором повнометражного фільму «Гамер», відзначеного журі низки міжнародних кінофестивалів, зокрема, Одеського МКФ та МКФ у російському Ханти-Мансійську. Картина брала участь у найпрестижнішому фестивалі авторського кіна, Роттердамському МКФ, у конкурсній програмі МКФ GoEast, що проводиться у німецькому місті Вісбаден, а також демонструвалася на Київському МКФ «Молодість».

 

Олег Сенцов зі своїм наступним повнометражним ігровим проектом «Носоріг» виграв конкурс Держкіно й виборов право на державне фінансування. Режисер готувався незабаром розпочати фільмування цієї стрічки.

 

Як розповіла Катерина Сергацкова, востаннє режисер вийшов з нею на зв'язок о четвертій ранку 11 травня. Він, написав, що затриманий, відтоді його телефон недоступний. «Зробити ми зараз нічого не можемо, єдина можливість допомогти - телефонувати черговому у ФСБ в Сімферополі й запитувати, що з Олегом, чи живий і коли його відпустять», - зазначила пані Сергацкова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10139
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду