detector.media
15.05.2014 14:16
Російська ФСБ звинувачує українського кінорежисера у організації теракту
Російська ФСБ звинувачує українського кінорежисера у організації теракту

Українського кінорежисера, сценариста й учасника Майдану  Олега Сенцова, якого 11 травня затримали співробітники ФСБ у Криму, обвинувачують в організації теракту й через два дні перевозять у Москву. Про це у своєму Facebook повідомила журналіст «Української правди» Катерина Сергацкова.

 

«Йому (Олегу Сенцову - ТК) інкримінують - увага - організацію теракту. Це зовсім вже ні в які ворота не лізе, правда? Олег - талановитий режисер і громадський активіст, він багато  зробив для розвитку громадських ініціатив у Криму. Він підтримував (і підтримує) єдину Україну й не робив нічого протизаконного. А вже тим більше не готував жодних терактів - це просто немислимо», - додала пані Сергацкова.

 

Нагадаємо, Олега Сенцова російська ФСБ затримала у ніч на на 11 травня в м.Сімферополі.

 

Олег Сенцов є автором повнометражного фільму «Гамер», відзначеного журі низки міжнародних кінофестивалів, зокрема, Одеського МКФ та МКФ у російському Ханти-Мансійську. Картина брала участь у найпрестижнішому фестивалі авторського кіна, Роттердамському МКФ, у конкурсній програмі МКФ GoEast, що проводиться у німецькому місті Вісбаден, а також демонструвалася на Київському МКФ «Молодість».

 

Олег Сенцов зі своїм наступним повнометражним ігровим проектом «Носоріг» виграв конкурс Держкіно й виборов право на державне фінансування. Режисер готувався незабаром розпочати фільмування цієї стрічки.

 

Як розповіла Катерина Сергацкова, востаннє режисер вийшов з нею на зв'язок о четвертій ранку 11 травня. Він, написав, що затриманий, відтоді його телефон недоступний. «Зробити ми зараз нічого не можемо, єдина можливість допомогти - телефонувати черговому у ФСБ в Сімферополі й запитувати, що з Олегом, чи живий і коли його відпустять», - зазначила пані Сергацкова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY