Представники культурної спільноти Росії просять звільнити Юрова та Грищука

Представники культурної спільноти Росії просять звільнити Юрова та Грищука

10 Травня 2014
10574
10 Травня 2014
18:37

Представники культурної спільноти Росії просять звільнити Юрова та Грищука

10574
Представники культурної спільноти Росії просять звільнити Юрова та Грищука
Представники культурної спільноти Росії просять звільнити Юрова та Грищука

Представники культурної спільноти Росії закликають усіх небайдужих допомогти звільнити українського режисера театру Павла Юрова та волонтера культурних проектів Дениса Грищука, затриманих у Слов`янську. Про це йдеться у відкритому листі за підписами понад 50 керівників театральних установ, акторів, режисерів, драматургів та критиків Російської Федерації.

 

Зокрема, звернення підтримали Костянтин Богомолов, Кіріл Гребенщіков, Ігор ЗолотовицькийОлександр Калягін, Євген Миронов, Андрій Могучий, Євген ПисарєвМихайло Пореченков, Ксенія Раппопорт, Віктор Рижаков, Кіріл Серебренніков, Михайло Угаров, Валерій Фокін та інші.

 

«Ми, російські драматурги, режисери, критики, артисти, ручаємося за наших колег і просимо звільнити їх. Хлопці багато зробили для російсько-українських культурних зв'язків, допоможіть їм повернутися до роботи», - зазначають автори відкритого листа.

 

Раніше, як повідомляла «Детектор медіа», петицію про звільнення Павла Юрова та Дениса Грищука подали понад 400 діячів театрального мистецтва з України, Польщі, Великобританії, США, Росії та інших країн світу.

 

Нагадаємо, Юров та Грищук були викрадені терористами у Слов'ясньку 25 квітня.  Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердила художниця Катерина Єрмолаєва. За її словами,  вони приїхали до Слов`янська з Донецька, аби дізнатись, що там відбувається. Близькі не знають, що саме з Павловм Юровим та Денисом Грищуком трапилось через те, що увечері 25 квітня зв'язок з ними увірвався.

 

За словами пані Єрмолаєвої, чоловіки не мали би викликати жодних претензій: обоє російськомовні, не є активістами, за місцем проживання зареєстровані у мм.Донецьку та Луганську. Проте вони могли фіксувати події та викладати матеріали зйомки у Facebook.

 

8 травня звільнений з полону терористів у Слов'янську український журналіст Сергій Лефтер, репортер польського фонду «Відкритий діалог», розповів, що бачив обох затриманих у полоні.

 

За його словами, Павло Юров і Денис Грищук мають серйозні травми: «У Дениса є підозра, що в нього переламане одне ребро, у Паші - що переламаний ніс».

 

Павло Юров - театральний режисер, перекладач. Засновник проекту «ДрамПортал. Читки-перформанси сучасної драматургії». Працював у Майстерні театрального мистецтва «Сузір'я». Володар «Київської пекторалі».

 

Денис Грищук бере участь у культурних проектах у Донецьку та Києві. Зокрема, виступав організатором волонтерів Київської міжнародної бієнале сучасного мистецтва Arsenale 2012.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10574
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Inna Orrige
3639 дн. тому
Людей по-человечески жаль. На сколько знаю, Юров - действительно величина укркульта, в то время, как Грищук - новичок. Но это не важно.Важно, что людей должны освободить и это - задача государства обеспечить им свободу раз они не преступники. Немного неприятно, что жена Грищука приходит на пресс-конференции со своим любовником, её не жаль, конечно. Анастасия, вроде, смотрится более правдивой и действительно хочет помочь Юрову. Думаю, молодые люди выживут. И желаю им всего наилучшего.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду