У Славутичі пройде перший Міжнародний фестиваль кіно та урбаністики «86»

У Славутичі пройде перший Міжнародний фестиваль кіно та урбаністики «86»

14 Квітня 2014
10164
14 Квітня 2014
18:13

У Славутичі пройде перший Міжнародний фестиваль кіно та урбаністики «86»

10164
У Славутичі пройде перший Міжнародний фестиваль кіно та урбаністики «86»
У Славутичі пройде перший Міжнародний фестиваль кіно та урбаністики «86»

24-27 квітня у Славутичі відбудеться Перший міжнародний фестиваль кіно та урбаністики «86», повідомляється на сайті форуму.

 

Назва нового фестивалю походить від дати аварії на Чорнобильській АЕС. Ідея проекту належить активістці Центру візуальної культури та Євромайдану Надії Парфан, а також менеджеру культури, координатору короткометражних програм та відбірнику Міжнародного кінофестивалю «Молодість» Іллі Гладштейну.

 

«"86" - це спроба виходу за межі Зони. Ми шукаємо нові перспективи і несподівані погляди на Чорнобиль», - йдеться в концепції фестивалю. «Наша програма пронизана місцевим контекстом: простір Славутича заохочує до урбаністичних рефлексій, а природа Полісся та близькість Станції змушують мислити екологічно. Наша мета - спровокувати діалог між славутичанами, городянами інших міст та гостей з усього світу. Наша мрія - перетворити наймолодше місто України в глобальний майданчик мистецьких, урбаністичних, екологічних інновацій», - зазначають організатори. 

 

Як уточнили «Телекртиці» в оргкомітеті «86», форум проходить за фінансової підтримки Славутицької міської громади, Центру дослідження суспільства, Фонду Ріната Ахметова, Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні, Посольства США в Україні та Національного екологічного центру України. Окрім цих організацій, організаційну підтримку надали й інші партнери фестивалю.

 

Програма передбачає покази стрічок, роботу дискусійної платформи, майстер-класи.

 

За чотири дні фестивалю глядачів ознайомлять з вісьмома повнометражними документальними фільмами і з трьома спецпрограмами короткометражних робіт. Серед них - підбірка урбаністичних короткометражних стрічок («Гра в міста»), вибрані фільми про Чорнобиль («Чорнобильський набір») і спеціальний екологічний кінопоказ («Ровер») з велогенератора просто неба. Спеціальною подією фестивалю стане презентація нового документального проекту українського режисера Сергія Буковського «Чорнобиль: Пори року».

 

 

Кадр із фільму «Знеструмлені»

 

На фестиваль «86» завітає оскарівський номінант Роберт Стоун із новим фільмом про майбутнє атомної енергетики «Обіцянка Пандори» та учасник Берлінського кінофестивалю, режисер фільму «Знеструмлені» про індійське місто Канпур Фагад Мустафа. До готей фестивалю приєднається операторка фільму «Труба» Віталія Манського про російський газопровід Уренгой-Ужгород Олександра Іванова та продюсер фільму «Житло для всіх» про спекуляції на ринку нерухомості Рауль Мігель.

 

 

Кадр із фільму «Обіцянка Пандори»

 

Серед українських учасників - переможець фестивалю «Молодість-2013» Олександр Ратій з кінопортретом міста Алчевська «Повернення», відомий документаліст Роман Бондарчук зі стрічкою «Метро», Геогргій Шкляревський зі стрічкою «Мі-кро-фон!». Також до уваги глядачів - українсько-німецький фільм «Історія Леоніда» та відеопроект «Збоїща».

 

Як уточнили в коментарі «Детектор медіа» організатори фестивалю, конкурсної програми цьогоріч не планується.

 

У рамках фестивалю також відбудеться дискусійна платформа за участі культурних активістів та менеджерів культури зі всієї України (секція «Економіка культури малих міст») та представників влади з міст-супутників атомних електростанцій (секція «Сталий розвиток міст»). Подією закриття стане прем'єра документальної п'єси «Внутрішній Славутич».

 

Вхід на всі події «86» безкоштовний, уточнюють організатори фестивалю. І додають, що радіаоактивний фон у Славутичі у межах норми.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - http://www.86.org.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10164
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду