Віталій Кличко вимагає, щоб нардепи від «Свободи», що напали на Пантелеймонова, склали мандати (ВІДЕО)

Віталій Кличко вимагає, щоб нардепи від «Свободи», що напали на Пантелеймонова, склали мандати (ВІДЕО)

19 Березня 2014
11377
19 Березня 2014
15:01

Віталій Кличко вимагає, щоб нардепи від «Свободи», що напали на Пантелеймонова, склали мандати (ВІДЕО)

11377
Віталій Кличко вимагає, щоб нардепи від «Свободи», що напали на Пантелеймонова, склали мандати (ВІДЕО)
Віталій Кличко вимагає, щоб нардепи від «Свободи», що напали на Пантелеймонова, склали мандати (ВІДЕО)

Лідер політичної партії УДАР Віталій Кличко засудив напад на тимчасово виконуючого обов'язки генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ) Олександра Пантелеймонова, який був здійснений 18 березня народними депутатами ВО «Свобода». Про йдеться у заяві, розміщеній на сайті партії.

 

«Оцінку професійної діяльності Пантелеймонова повинні давати суспільство і правоохоронні органи. А не народні депутати силовими методами. Те, що влаштували кілька народних депутатів, увірвавшись на Національну телекомпанію України, інакше як дикістю і беззаконням не назвеш. Українці змінювали владу в державі саме через беззаконня і відсутність справедливості. Оцінку професійної діяльності Пантелеймонова повинні давати суспільство і правоохоронні органи. А не народні депутати силовими методами», - заявив Віталій Кличко.

 

Лідер партії підкреслив, що дії депутатів ВО «Свободи» має відкрито і прозоро розслідувати прокуратура. «Суспільство чекає правової оцінки безчинству нардепів і притягнення їх до відповідальності. Переконаний, що таким вчинкам народних депутатів немає пояснення і виправдання. Україні не потрібні політичні мародери!», - підкреслив Віталій Кличко.

 

Лідер партії УДАР також вважає, що причетні до інциденту депутати мають скласти мандати.

 

«Цей випадок не повинен лишитися безкарним. Народні депутати від "Свободи" - усі без винятку - які застосували силу, повинні скласти мандати», - зазначив політик.

 

 

Нагадаємо, 18 березня кілька народних депутатів, у тому числі й заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації Ігор Мірошниченко, змусили тимчасово виконуючого обов'язки генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ) Олександра Пантелеймонова написати заяву про звільнення.

 

Дії «свободівців» засудив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар розцінила їх як «великий подарунок» російським ЗМІ.

 

Як писала «Детектор медіа», міністр МВС Арсен Аваков готовий провести розслідування цього інциденту. Голова фракції ВО «Свобода» і лідер цієї партії Олег Тягнибок повідомив що пан Мірошниченко готовий добровільно зняти з себе депутатську недоторканість і відстоювати свою правоту перед судом.

 

Нацрада просить державні органи дати правову оцінку силовому тиску на керівників НТКУ і Чернігівської ОДТРК. Держкомтелерадіо закликав політиків і активістів будувати співпрацю зі ЗМІ на засадах законності.

 

НСЖУ і НМПУ засудили дії депутатів від «Свободи» по відношенню до керівника НТКУ і вимагають розслідування.

 

В.О. генпрокурора України Олег  Махніцький пообіцяв розслідувати не тільки інцидент з Олександром Пантелеймоновим, але й загалом інформаційну політику НТКУ.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11377
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2
3699 дн. тому
Кто вас туда возмет
Йорик
3699 дн. тому
Как мы выглядим перед всем миром теперь? Как можно так делать ? Мы же не в Гондурасе. И правильно Арсений сказал, что это нельзя было делать, это противоправный поступок у страны,которая вот вот должна зайти в Евросоюз.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду