Журналістка «Українського тижня» встановлюватиме, хто найняв «спортсменів»

24 Травня 2013
16748
24 Травня 2013
21:04

Журналістка «Українського тижня» встановлюватиме, хто найняв «спортсменів»

16748
для участі в мітингу «Вставай, Україно»
Журналістка «Українського тижня» встановлюватиме, хто найняв «спортсменів»

Журналістка «Українського тижня» Вікторія Бурлакова встановлюватиме, хто найняв «спортсменів» для мітингу «Вставай, Україно». Про це вона сказала в ефірі «Шустер livе» на телеканалі «Інтер» сьогодні, 24 травня.

 

Випуск розпочався із обговорень провокацій на мітингах 18 травня. Зокрема, ведучий Савік Шустер зачитав фрагменти анонімного інтерв`ю одного з найнятих «спортсменів», які побили журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя. При цьому ведучий наголосив, що «Український тиждень» - опозиційне видання.

 

Присутня у студії програми автор матеріалу Вікторія Бурлакова розповіла, що один із найнятих молодиків є її давнім знайомим. За її словами він, як і частина найнятих «спортсменів», є киянином, тоді як решта учасників бійки з представниками ВО «Свобода» прибули з Білої Церкви.

 

Віталій Ярема (ВО «Батьківщина»), який очолює Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів нападу на представників, запитав у журналістки, чи відомо їй, хто саме найняв цих молодиків. Вікторія Бурлакова пообцяла спробувати встановити прізвище цієї особи та надати депутату.

 

Нагадаємо, саме журналісти встановили імена та прізвища людей, які вчинили бійку під час мітингу та напали на журналістів. 

 

В інтерв`ю співрозмовник «Українського тижня» розповів, що завданням «спортсменів» було охороняти сцену антифашистському мітингу, а бійка виникла стихійно - після того, як групі сказали іти до готелю «Інтерконтиненталь»: «До другої години дня ми, як і домовлялись, охороняли сцену на так званому антифашистському мітингу. Дивились, щоб ніхто не ліз до тих, хто, власне, виступав, щоб пляшки не кидали… Потім нам сказали йти у готель "Інтерконтиненталь" по гроші. Біля готелю були свободівці. Зав'язалася бійка. Не знаю, хто почав її і чому. Я стояв усередині натовпу». Також він додав: «Думаю, регіонали нас дуже жорстко підставили». 

 

Тим часом журналісти ТВі взяли інтерв`ю у Вадима Титушка, який, як зафіксовано на відео і фото, бив Ольгу Сніцарчук. За його версією, завдання «спортсменів» було «з боку опозиціонерів» стежити за громадським порядком, «щоб не було ніяких сутичок між “регіоналами” і опозиціонерами». Як відзначив Тітушко, бійка розпочалася несподівано. У розмові з ТВі він продовжує наполягати, що не бив журналістку.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 18 травня, під час завершення мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя. Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників. 

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування. Згодом дії нападника було перекваліфіковано в хуліганство.  

 

«Детектор медіа»  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16748
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
слушатель
3996 дн. тому
Зритель, сознайся, портрет "журналистки" повесил у себя в спальне? Или ходишь с ним в ванную?
Зритель
3998 дн. тому
Журналистка внешне - CENSORED. В таком виде представлять издание - позор
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду