detector.media
18.05.2013 16:04
На очах у міліції Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя побили невідомі (ОНОВЛЕНО)
На очах у міліції Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя побили невідомі (ОНОВЛЕНО)
Правоохоронці в інцидент не втручалася, хоча журналісти неодноразово просили захистити їх
Журналістку 5-го каналу Ольгу Сніцарчук та її чоловіка, фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя побили невідомі. Як повідомляє «Українська правда», інцидент стався поблизу мітингу опозиції - біля будівлі головного управління МВС у Києві на вулиці Володимирській.
  
Журналістів побили до крові. Зокрема, в Ольги Сніцарчук розсічена губа та побиті руки. Також нападники розбили її телефон. Владислав Содель, який намагався її захистити, також отримав ушкодження. За словами фотографа, усе це відбувалося на очах у міліції, яка ігнорувала прохання захистити їх.
 
Як розповів у коментарі «Детектор медіа» пан Содель, він та пані Сніцарчук зупинилися, щоб сфотографувати, як невідомі спортивної статури б`ють представників ВО «Свобода». «Нападників колом оточила міліція. Представників преси поруч не було. Побачивши, що я фотографую, молодики у спортивних костюмах кинулися на мене. А Ольга почала знімати на відео, як мене б`ють, і чоловіки повалили її на землю та почали завдавати ударів», - розповів фотограф.
 
 
 
На фото Влада Соделя - чоловік, який бив Ольгу Сніцарчук 
 
«На нас напали близько десяти осіб», - уточнив він «Українській правді».
 
Після цього журналісти викликали «швидку», а медики - слідчо-оперативну групу. «Ольгу спрямували на проходження судмедекспертизи. Слідчий склав протокол - з якими саме формулюваннями, мені невідомо. А за хвилин 15 він з місця інциденту зник», - розповів Влад Содель. 
 
Пізніше, за його словами, правоохоронці пообіцяли об'єднати інцидент щодо побиття «свободівців» та журналістів в одну справу, однак нині вони залишили місце інциденту.
 
Незадовго до інциденту нападники спілкувалися з кореспонденткою 5-го каналу Іриною Герасимовою, яка висвітлювала інцидент. Синхрон, у якому вони назвали себе, вийшов в ефірі 5-го каналу під час прямого включення. «У розпорядженні міліції було це відео і фото нападників, однак вони не скористалися цими матеріалами аби оперативно затримати чоловіків, які били журналістів», - сказав Влад Содель.
 
Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко спрямував звернення до Віталія Захарченка з вимогою негайно втрутитися у ситуацію і притягнути до відповідальності всіх осіб, причетних до цього злочину.  
 
Як повідомила прес-служба «Батьківщини», голова її фракції Арсеній Яценюк вимагає термінової зустрічі з міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком «через звіряче побиття журналістки 5-го каналу Ольги Сніцарчук і фотокореспондента "Коммерсанта" Владислава Соделя».
 
Як зазначено в повідомленні ГУ МВС Києва, обставини «конфлікту між учасниками заходу» з`ясовуються: «Правоохоронці, які забезпечували охорону громадського порядку, втрутилися та припинили бійку, розмежувавши учасників конфлікту. Також співробітники міліції викликали карету швидкої медичної допомоги. Наразі на місці працює слідчо-оперативна група, з’ясовуються всі обставини конфлікту». 
 
«Детектор медіа» намагається отримати детальний коментар у прес-служби ГУ МВС Києва.  
 
«Детектор медіа»
Фото Дмитра Ліпавського, INTV 
 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY