Олег Кохан: лауреат премії «Ніка» фільм «Вічне повернення» Кіри Муратової невдовзі вийде в український прокат

5 Квітня 2013
17997
5 Квітня 2013
11:58

Олег Кохан: лауреат премії «Ніка» фільм «Вічне повернення» Кіри Муратової невдовзі вийде в український прокат

17997
Олег Кохан: лауреат премії «Ніка» фільм «Вічне повернення» Кіри Муратової невдовзі вийде в український прокат

2 квітня в Москві на урочистій церемонії вручення XXVI Національної кінематографічної премії  «Ніка» «Кращим фільмом країн СНД і Балтії» була названа нова робота відомого українського режисера Кіри Муратової «Вічне повернення». Як повідомляла «Детектор медіа», світова прем'єра стрічки відбулася в кінці 2012 року в рамках основного конкурсу Римського міжнародного кінофестивалю.

 

Крім української картини, за перемогу в цій номінації премії «Ніка» боролися гідні суперники: фільм-спогад Георгія Параджанова «Усі пішли» (Росія, Грузія, Чехія), військова драма «Якщо всі» Наталії Беляускене (Вірменія), фільм-легенда Аюба Шахобіддінова «Небеса - моя обитель» (Узбекистан) і мелодрама естонського режисера Пеетер Сімма «Самотній острів» (Білорусь, Естонія, Латвія).

 

Продюсер фільму «Вічне повернення» Олег Кохан, отримуючи «Ніку» з рук легенди кіно, актора Володимира Зельдіна і актриси, режисера Віри Глаголєвої, подякував російським кіноакадемікам за високу оцінку картини. «Цей приз належить величезній кількості людей, - зазначив він. - Творчій групі на чолі з Кірою Муратовою, співпродюсером і партнерам картини Валерію Кулику і Оресте Компанець, чия підтримка допомогла картині з'явитися на світ. Нова робота Кіри Георгіївни повертає нас у справжнє мистецтво і гру поза часом і національності. Хочеться, щоб вони були вічними».

 

Нову роботу Кіри Муратової «Вічне повернення» вже оцінила міжнародна кіноспільнота, а в нинішньому році, за словами Олега Кохана, фільм вийде в прокат в Україні. Всі шанувальники режисера, цінителі авторського кіно зможуть оцінити і оригінальність режисури, і гру улюблених акторів Кіри Георгіївни - Ренати Літвінової і Сергія Маковецького, Наталії Бузько та Віталія Лінецького, Олега Табакова і Алли Демидової.

 

Фільми Кіри Муратової не раз відзначалися російськими кіноакадеміками: картина «Мелодія для шарманки» стала кращим фільмом країн СНД і Балтії 2009-го року, «Два в одному» - 2006-го. «Захоплення» і «Астенічний синдром» - 1994-го і 1990-го років, відповідно. Крім того, Кіра Георгіївна була удостоєна «Ніки» за режисуру «Астенічного синдрому».


Інформаційна довідка про фільм «Вічне повернення»:


Режисер і автор сценарію - Кіра Муратова


Продюсер - Олег Кохан; співпродюсери - Валерій Кулик, Ореста Компанець


Оператор-постановник - Володимир Панков


Художник-постановник - Євген Голубенко


У ролях: Рената Литвинова, Олег Табаков, Сергій Маковецький, Алла Демидова, Віталій Лінецький, Наталія Бузько, Георгій Делієв, Ута Кільтер, Юрій Невгамонний, Геннадій Скарга


Виробництво: SOTA Cinema Group, WiseVision


Країна: Україна


Виробничий бюджет фільму - 16 500 млн грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17997
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду