detector.media
05.04.2013 11:58
Олег Кохан: лауреат премії «Ніка» фільм «Вічне повернення» Кіри Муратової невдовзі вийде в український прокат
Олег Кохан: лауреат премії «Ніка» фільм «Вічне повернення» Кіри Муратової невдовзі вийде в український прокат

2 квітня в Москві на урочистій церемонії вручення XXVI Національної кінематографічної премії  «Ніка» «Кращим фільмом країн СНД і Балтії» була названа нова робота відомого українського режисера Кіри Муратової «Вічне повернення». Як повідомляла «Детектор медіа», світова прем'єра стрічки відбулася в кінці 2012 року в рамках основного конкурсу Римського міжнародного кінофестивалю.

 

Крім української картини, за перемогу в цій номінації премії «Ніка» боролися гідні суперники: фільм-спогад Георгія Параджанова «Усі пішли» (Росія, Грузія, Чехія), військова драма «Якщо всі» Наталії Беляускене (Вірменія), фільм-легенда Аюба Шахобіддінова «Небеса - моя обитель» (Узбекистан) і мелодрама естонського режисера Пеетер Сімма «Самотній острів» (Білорусь, Естонія, Латвія).

 

Продюсер фільму «Вічне повернення» Олег Кохан, отримуючи «Ніку» з рук легенди кіно, актора Володимира Зельдіна і актриси, режисера Віри Глаголєвої, подякував російським кіноакадемікам за високу оцінку картини. «Цей приз належить величезній кількості людей, - зазначив він. - Творчій групі на чолі з Кірою Муратовою, співпродюсером і партнерам картини Валерію Кулику і Оресте Компанець, чия підтримка допомогла картині з'явитися на світ. Нова робота Кіри Георгіївни повертає нас у справжнє мистецтво і гру поза часом і національності. Хочеться, щоб вони були вічними».

 

Нову роботу Кіри Муратової «Вічне повернення» вже оцінила міжнародна кіноспільнота, а в нинішньому році, за словами Олега Кохана, фільм вийде в прокат в Україні. Всі шанувальники режисера, цінителі авторського кіно зможуть оцінити і оригінальність режисури, і гру улюблених акторів Кіри Георгіївни - Ренати Літвінової і Сергія Маковецького, Наталії Бузько та Віталія Лінецького, Олега Табакова і Алли Демидової.

 

Фільми Кіри Муратової не раз відзначалися російськими кіноакадеміками: картина «Мелодія для шарманки» стала кращим фільмом країн СНД і Балтії 2009-го року, «Два в одному» - 2006-го. «Захоплення» і «Астенічний синдром» - 1994-го і 1990-го років, відповідно. Крім того, Кіра Георгіївна була удостоєна «Ніки» за режисуру «Астенічного синдрому».


Інформаційна довідка про фільм «Вічне повернення»:


Режисер і автор сценарію - Кіра Муратова


Продюсер - Олег Кохан; співпродюсери - Валерій Кулик, Ореста Компанець


Оператор-постановник - Володимир Панков


Художник-постановник - Євген Голубенко


У ролях: Рената Литвинова, Олег Табаков, Сергій Маковецький, Алла Демидова, Віталій Лінецький, Наталія Бузько, Георгій Делієв, Ута Кільтер, Юрій Невгамонний, Геннадій Скарга


Виробництво: SOTA Cinema Group, WiseVision


Країна: Україна


Виробничий бюджет фільму - 16 500 млн грн.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY