Михайло Шаманов: Я не хотів, щоб у студії «Спорт-Репортера» гасили світло

31 Березня 2013
20307
31 Березня 2013
13:00

Михайло Шаманов: Я не хотів, щоб у студії «Спорт-Репортера» гасили світло

20307
Керівник «Спорт-Репортера» розповів, чому команда проекту не мала можливості попрощатися з глядачами сюжетом із хронікою
Михайло Шаманов: Я не хотів, щоб у студії «Спорт-Репортера» гасили світло

Керівник  проекту «Спорт-Репортер», що виходив на Новому каналі, Михайло Шаманов назавав ідеї для сюжету-прощання команди із глядачами «зрежисованою трагічною розв'язкою». Про це керівник проекту «Репортер» розповів у коментарях «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, 29 березня в ефір вийшов останній випуск програми. Після 14-ти років роботи «Спорт-Репортер» припинив роботу, а п`ять із шести членів команди залишили канал.

 

За словами ведучого Слави Варди, команда програми ображена на Михайла Шаманова, оскільки він виступив проти підготовки сюжету-прощання з глядачами. У ньому, за словами ведучого, «подана хроніка розвитку програми й визначних для українського спорту досягнень».

 

Як зауважує Михайло Шаманов, сюжет редакція не підготувала, а лише планувала це зробити. «Ми з журналістами і зі Славою Вардою за кілька годин до ефіру обговорювали, яким має бути сюжет, - розповів керівник проекту. - У ньому журналісти планували розповісти про досягнення України у спорті і про здобутки і життя "Спорт-Репортера". З таким сценарієм я був згоден. Я сказав, що не треба трауру, некрологів і трагедії. Натомість, наприкінці сюжету Слава хотів, щоби після прощання вони з Ірою Литвин (ведучою проекту. - ТК) знімали мікрофони-петлички, у студії гасилось світло і вони у темряві йшли зі студії». Під час цієї дискусії Михайло Шаманов зауважив, що «Новий - канал яскравий і позитивний, і прощання не вписується в його концепцію».

 

Саме з останнім моментом керівник проекту не був згодний: «Виглядало б це як зрежисована трагічна розв'язка, яка не пасує розважальному формату каналу. Я сказав - давайте без цього». Також він додав: «Тоді команда вирішила взагалі не робити сюжет, а попрощатися мав Слава у студії під час прямого ефіру, що він і зробив. І я був не проти цього, і йому про це було відомо».

 

Слова Слави Варди про те, що «під час останнього прямого ефіру Михайло Шаманов прийшов до апаратної проконтролювати, яким буде останній ефір, хоча зазвичай не робив цього ніколи», керівник проекту спростовує. «Я буваю під час запису "Спорт-Репортера" в апаратній час від часу, бо це входить до моїх функціональних обов'язків. Якщо ведучі цього не бачать, то цьому теж є пояснення - вони перебувають у студії і не знають, що відбувається в апаратній, яка знаходиться на іншому поверсі», - сказав пан Шаманов.

 

Також він не згодний із версією Слави Варди щодо обставин звільнення команди. Нагадаємо, той сказав, що співпрацю з Новим каналом продовжить лише один із шести співробітників «Спорт-Репортера» - Владислав Бичок - у команді «Репортера. І додав, що «нікому з журналістів «Спорт-репортера» роботи на каналі не пропонували», а у відділі кадрів лише нагадали про дві вакансії журналістів у проекті «Підйом».

 

«Питання "Де логіка?":) Слово "нікому" означає нікому. Але ж по перше на каналі залишається Влад Бичок, а по друге пропозиції працювати в "Підйомі" журналісти таки отримували, натомість не цікавились і навіть не питали про умови роботи там. Це їхнє право», - каже Михайло Шаманов.

 

Підводячи підсумки співпраці зі "Спорт-Репортером", керівник проекту сказав: «Я розумію емоції і образу редакції і на мене зокрема. Зла не тримаю. Я подякував їм усім за роботу перед останнім ефіром «Спорт-Репортера». Мені дійсно шкода команди, яка вибудовувалась роками. Я вважаю їх усіх справжніми професіоналами, яких з задоволенням візьмуть на інші провідні телеканали України. Вони всі заслуговують на відмінну рекомендацію».

 

Щоденні випуски новин «Спорт-Репортер» безперервно виходили в ефірі Нового каналу протягом 14-ти років. Першою ведучою проекту була Лідія Таран. Останній період часу існування програми її обличчями були Слава Варда та Ірина Литвин.

 

За словами Слави Варди, припинив роботу проект із комерційних причин: «Цього року вперше холдинг не домовився зі спонсором для "Спорт-Репортера"». Директор департаменту маркетингу і PR Нового каналу Ольга Балабан зазначила, що програму закрито, бо «еволюційно зникла потреба глядачів у 3-хвилиних спортивних випусках. Ті, хто любить спорт, стежать за спортивними подіями на спортивних каналах».

 

«Детектор медіа»

Фото з архіву «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20307
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Глядач
4018 дн. тому
Шановні екс-спортрепортерівці, покладіть руку на серце і самі собі скажіть: "Ваш Спортрепортер" давно себе вижив як спортивні новини! І те що він зник - закономірне явище. ДОЖИЛИСЯ! Сюжетів ви не писали і не знімали, на зйомки не їздили. Уся інформація на табличках і на дрібних "замовухах". Reuters або SNTV - от і весь спорт на Новому каналі. Так, ви скажете, що 3-х хвилинний хронометраж - це дуже мало. Але вас це ЗАВЖДИ влаштовувало. Можна було прийти по обіді, наяваяти якусь маячню видати її о 19. 15, записати нічний випуск о 21.00 і роз"їхатися по домівках. Ви саме так і працювали. Це ваш стиль. Окрема тема: ваш самозакоханий Варда. Це найяскравіший приклад, як заборонено поводитись ведучому в новинах! Це взагалі була не журналістика, а дворовий театр одного блазня. А найбільше від теперішнього закриття "Спортрепортера"мабуть радіє ваш колишній керівник. Здогадайтесь самі, про кого саме йде мова)))
MV
4027 дн. тому
«Новий - канал яскравий і позитивний, і прощання не вписується в його концепцію». Я просто в шоці з наших медійників... Це вже просто за межами Добра і Зла. А якби (не дай Бог!) хтось із каналу загинув при виконанні службових обов'язків, як Тарас Процюк, віддача шани йому - також не вписувалась би в уявну "яскравість і позитивність" каналу? Та це просто пекло якесь - брати маленьку, штучну рамку і перманентно втискувати в неї живих Людей! Якби ви справді були яскравим і позитивним каналом, то ви б не втратили таку команду професіоналів! Ви би не позбулись спорту, як явища взагалі, як це ганебно відбулось на майже всіх українських каналах! Якби ви справді були яскравим і позитивним, то ви би висвітлювали Досягнення України і в спорті, і в науці, і в мистецтві.
Ston
4036 дн. тому
Кажется, всю эту ересь на Новый и его работников вылил один из бывших сотрудников, которго и поперли с канала за взятки. Вот и бесится, лишь бы насолить.
satyr
4037 дн. тому
Шаманов, ти наступний....
nk
4037 дн. тому
Брав чи не брав гроші спортивний журналіст не доведеш, але керівництву варто підняти сюжети про ті самі вибори президента фед. тенісу, тощо. і подивитися що там і до чого.
Шаманов
4037 дн. тому
Ну нічого собі! Прочитав с дружиною останній коментар -а вона каже -де гроші???? Чому ми досі з батьками живемо??? Чому не в окремій...Смішно дуже.. А по друге - шановні друзі с АСЖУ, вчить мат.частину - в українському спорті та і врешті у будь якому випуску новин і не тільки сортивному -можна назвати "замовним" будья який сюжет, про будь що. Лише б були СИНХРОНИ будь-якої людини... Тож можно збудувати логічний ланцюжок -якщо "людина" дала СИНХРОН, це означає що герой піариться за гроші... І заплатила журналісту. Так я в будь якому випуску спортивних новин можу заявляти -о! Мессі щось прокоментував, мабудь замовний сюжет від Барси... Або Кличко знову відправив когось в нокаут -та це він як депутат піариться. Точно проплатив... Вибачте колеги -по собі інших не судять...
АСЖУ
4037 дн. тому
"Спорт-Репортер" вже давно не був випуском спортивних новин. Український спорт там практично не висвітлювався. Там було самолюбовання ведучого, реклама водки та замовні сюжети. До нас в асоціацію постійно зверталися представники різних видів спорту, що на "Новому каналі" Владислав Бичок вимагав за показ сюжетів не менше 1 тисячі доларів. І, наприклад, перед виборами президента федерації тенісу він цього хабара отримав. Як і свого часу отримував гроші за висвітлення хокейного клубу "Донбас" і ПХЛ. Коли ж ліга перестала платити гроші, то і хокею на Новому різко стало менше. І таких випадків безліч. Причому, Бичок, як виявилося, ніколи не був керівником програми, хоча часто заявлялв про це. А, значить, все це не могло не відбуватися під керівництвом Михайла Шаманова, якого дуже часто згадують за замовні сюжети у "Репортері". Спорт на українських каналах Україні дуже потрібен, але не такий, який був останні 2 роки на "Новому Каналі".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду