Вийшла написана Надією Савченко у СІЗО книжка

Вийшла написана Надією Савченко у СІЗО книжка

4 Вересня 2015
3160
4 Вересня 2015
12:12

Вийшла написана Надією Савченко у СІЗО книжка

3160
Вийшла написана Надією Савченко у СІЗО книжка
Вийшла написана Надією Савченко у СІЗО книжка

За тиждень з'явиться у продажу книжка «Сильне ім'я Надія», написана у СІЗО українською льотчицею, народним депутатом Надією Савченко, яку в Росії почали судити за звинуваченням у загибелі співробітників каналу «Россия 1». Про вихід книжки повідомив адвокат українки Ілля Новиков у своєму Тwitter. 

 

«Вийшла книжка Надії Савченко "Сильне ім'я Надія". Початок продажів за тиждень», - написав він.

 

Раніше адвокат Ілля Новиков, який має українське походження і володіє українською мовою, в інтерв'ю «Укрінформу» розповів, що писати книгу Надія Савченко почала взимку, під час голодування. Останню частину твору вона передала в квітні-травні.

 

За словами адвоката, книжка вийшла цікавою, читається на одному диханні.

 

Презентацію книжки Надії Савченко «Сильне ім'я Надія» заплановано на 11 вересня. Поки є тільки видання українською мовою. «Ймовірно, будуть пропозиції про переклад російською,  англійською, але доки нічого визначеного сказати не можу», - сказав Ілля Новиков.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», книга Надії Савченко  мала вийти у видавництві «Юстініан». Наклад згідно річного контракту становить 10 000 примірників. Книга поєднуватиме розділи: «Війна», «Полон», «Викрадення», «В'язниця», «Голод у тюрмі та поза нею», «Сильне ім'я Надія», «Ірак», «Списаний льотчик «недольотчик», «Не знаючи броду не лізь у воду або гниле болото Броди», «Майдан», «Крим», «АТО початок», «Рикошет». Ілюстрації до кожного розділу книги готує сестра Надії Віра.

 

На сайті «Радіо Рокс» доступний перший розділ аудіокниги «Сильне ім'я Надія».  У створенні аудіорозділу взяла участь ведуча Соня Сотник. «Викладаємо першу частину розділу "Ірак" з книги Надії Савченко "Сильне ім'я Надія", а з 10 по 13 серпня опублікуємо ще чотири частини. Стежте за оновленнями», - йдеться на сайті «Радіо Рокс».

 

Нагадаємо, суд над Надією Савченко у Донецьку Ростовської області (Росія) розпочався 30 липня. Російське слідство стверджує, що «Надія Савченко, будучи офіцером Збройних Сил України, перебуваючи у розташуванні воєнізованого батальйону "Айдар", 17 червня 2014 в районі п. Металіст Слов'яносербського району Луганської області, вела приховане спостереження і коригування артилерійського обстрілу по ділянці блокпоста ополченців Луганської Народної Республіки з перебували на ньому мирними громадянами, у тому числі трьома громадянами Російської Федерації - кореспондентами ВДТРК. В результаті обстрілу двоє росіян були вбиті».

 

Захист Надії Савченко неодноразово спростовував такі дані, наводячи докази, що обстріл, під час якого загинули співробітники телеканалу «Россия 1», стався після того, як Надія Савченко потрапила у полон до терористів «ЛНР». Її адвокати заявляють про два фактичних підтвердження алібі українки - білінг  її мобільних телефонів і відеозйомку бойовика «ЛНР». 

 

31 серпня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що з європейськими та американськими колегами готується санкційний список «Сенцова-Савченко».

 

Водночас у Міністерстві юстиції Росії заявили, що можливість обміну утримуваної за ґратами української льотчиці Надії Савченко на російських військових, затриманих на Донбасі, з'явиться на підставі дипломатичних домовленостей.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3160
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду