З сайту ГПУ зникла новина зі списком загиблих під Іловайськом, на яку посилаються ЗМІ

З сайту ГПУ зникла новина зі списком загиблих під Іловайськом, на яку посилаються ЗМІ

20 Серпня 2015
2664
20 Серпня 2015
15:49

З сайту ГПУ зникла новина зі списком загиблих під Іловайськом, на яку посилаються ЗМІ

2664
У прес-службі ГПУ не знають, де поділась новина
З сайту ГПУ зникла новина зі списком загиблих під Іловайськом, на яку посилаються ЗМІ
З сайту ГПУ зникла новина зі списком загиблих під Іловайськом, на яку посилаються ЗМІ

Сьогодні, 20 серпня, Генеральна прокуратура України оприлюднила на своєму офіційному сайті новину зі списком загиблих під Іловайськом (Донецька область) рік тому українських військовослужбовців та міліціонерів. Посилаюсь на цю інформацію ГПУ, багато ЗМІ в Україні зробили власні новини.

 

Список загиблих також опублікував у Facebook  головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

 

Приблизно опівдні новина із списком загиблих зникла із сайту ГПУ. На запитання «Детектор медіа», де подівся цей матеріал, в управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури відповіли, що не знають.

 

Станом на 15.30 сторінка офіційного сайту ГПУ, на яку посилаються ЗМІ щодо переліку загиблих, не містить жодної інформації.

 

Водночас, деякі ЗМІ поставили скріншоти сторінки із сайту ГПУ, на якій ще була опублікована новина, - наприклад, сайт 5-го каналу.

 

Сайт ГПУ із публікацією списку загиблих

 

 

 Сторінка із видаленою інформацією

 

На запит 5-го каналу в Генпрокуратурі також відмовилися коментувати, куди подівся матеріал. «Утім згодом повідомлення зникло із сайту Генеральної прокуратури. В управлінні зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури 5.ua відмовилися коментувати зникнення новини. У приймальні заступника Генерального прокурора Анатолія Матіоса також не дали коментарів стосовно зниклої інформації», - повідомляє сайт телеканалу.

 

На «Українській правді» у новині «Матіос оприлюднив повний список загиблих під Іловайськом»  оприлюднено список загиблих, але немає прямого посилання на сторінку ГПУ. УНІАН посилається на Facebook Анатолія Матіоса, але там цієї інформації наразі також немає. Інше посилання УНІАН веде на сторінку ГПУ, де новина про загиблих зникла з невідомих причин: «Із повним списком загиблих під час трагічних подій під Іловайськом можна ознайомитися тут».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2664
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Пилип
3173 дн. тому
Очевидно, список далеко не повний. Побачивши його, родичі «неврахованих» загиблих не мовчатимуть. А їх - сотні. Отож, начальство вирішило від гріха подалі заховати і засекретити втрати. Точнісінько, як сусідське Хўло!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду