НМПУ засудила поведінку Арсена Авакова щодо журналістів у Миколаєві

НМПУ засудила поведінку Арсена Авакова щодо журналістів у Миколаєві

3 Липня 2015
3914

НМПУ засудила поведінку Арсена Авакова щодо журналістів у Миколаєві

3914
НМПУ засудила поведінку Арсена Авакова щодо журналістів у Миколаєві
НМПУ засудила поведінку Арсена Авакова щодо журналістів у Миколаєві

Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) вважає неприпустимим ставлення до журналістів міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, яке він продемонстрував під час свого візиту до Миколаєва. Про це повідомляє прес-служба спілки.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 1 липня міністр під час спілкування з журналістами в Миколаєві замість відповідей на запитання власкора телеканалу «Інтер» Кирила Ющишена почав звинувачувати цей канал і його співвласника Сергія Льовочкіна в маніпуляціях.

 

Журналіст запитав пана Авакова щодо тендеру МВС на суму 16 млн грн на пошив 6 тис. рюкзаків для бійців спецпідрозділів МВС в АТО. Кирило Ющищен разом з спецкором «Інтера» Романом Бочкалою проводить журналістське розслідування щодо цього тендеру. Також журналіст поставив міністру ще одне питання від редакції каналу - щодо інциденту в місті Рівне, де міліція покриває свого колегу, який збив дівчинку. На це питання очільник МВС відреагував так само. Присутні під час брифінгу інші журналісти обурилися, що міністр уникає відповіді на незручні запитання.

 

«Медіа-профспілка погоджується і не заперечує право міністра давати оцінки як самим ЗМІ, так і їхнім власникам. Але робити це треба не за рахунок уникнення відповідей на запитання журналістів. У цьому випадку це виглядало як неповага до працівника ЗМІ. Тим більше, що з таким самим запитанням до міністра зверталися працівники інших ЗМІ. Він так само не відповів», - зазначають в НМПУ.

 

Профспілка підкреслює, що така поведінка Арсена Авакова суперечить статті 5 Закону України «Про державну службу», згідно з якою чиновник мусить «шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування».

 

У НМПУ констатували, що в Україні триває тенденція, згідно з якою можновладці нешанобливо, а то й відверто по-хамськи ставляться до журналістів.

 

Як відомо, в міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і телеканалу «Інтер» досить напружені стосунки через низку кримінальних справ, що розслідуються відносно «Інтера».

 

26 травня Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ України повідомило, що проводить розслідування щодо незаконної передачі акцій телеканалу «Інтер» і незаконного контролю за редакційною політикою каналу. Згідно з інформацією МВС, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

 

Згодом міністр внутрішніх справ України name="_GoBack">Арсен Аваков повідомив, що стосовно каналу «Інтер» наразі розслідуються три кримінальні справи: щодо незаконної передачі частини акцій, щодо незаконного збільшення обсягу мовлення з 20 до 24 годин на добу та щодо підробки підпису нині покійного Ігоря Плужнікова при відчуженні каналу. З огляду на це він не вбачав можливим продовження телеканалу ліцензії.

 

Сергій Льовочкін розцінює справи довкола «Інтера» як тиск «Народного фронту» на опозицію, а телеканал «Інтер» розцінює це як спробу політичного тиску на канал.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3914
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду