«Культурний десант» за підтримки ХУКа розпочав покази українських фільмів на Донбасі

«Культурний десант» за підтримки ХУКа розпочав покази українських фільмів на Донбасі

18 Червня 2015
2313
18 Червня 2015
13:23

«Культурний десант» за підтримки ХУКа розпочав покази українських фільмів на Донбасі

2313
Волонтери шукають кошти на поїздку до Лисичанска та Сєверодонецька
«Культурний десант» за підтримки ХУКа розпочав покази українських фільмів на Донбасі
«Культурний десант» за підтримки ХУКа розпочав покази українських фільмів на Донбасі

Громадська організація «Культурний десант» розпочала покази українських фільмів на Донбасі. Про це представники ГО розповіли у коментарі «Детектор медіа».

 

Перші покази пройшли у Слов'янську та Краматорську (Донецька область). Там презентували сучасні стрічки - «Тіні незабутих предків» Любомира Левицького, комедійну драму «Звичайна справа» Валентина Васяновича та історичну драму Михайла Іллєнка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь».

 

На показах було чимало школярів початкових класів

 

У школах Слов'янська учасники ГО провели покази мультсеріалу «Моя країна Україна», які відвідало  понад 300 школярів молодших класів.

 

Фільми демонструвалися у культурних просторах «Теплиця» (Слов'янськ) та «Вільна Хата» (Краматорськ). Основну аудиторію склала молодь. Завітали на ці покази й люди старшого покоління. Загалом кількість глядачів становила близько 150-ти.

 

Кінопокази зацікавили молодь

 

Також у Слов'янську «Культурний десант» організував open-air (показ під відкритим небом) на головній площі міста, де  за кілька днів до цього заходу відбувся демонтаж пам'ятника вождя комуністів. Мешканці міста переглянули короткометражні фільми українських режисерів та музичні кліпи українських гуртів -  «Океану Ельзи» ТНМК, Onuka, «Другої ріки» та інших.

 

Про кінопокази мешканців цих міст учасники «Культурного десанту» й волонтери інформували через соцмережі, місцевих активістів, кураторів вільних просторів, а також поширювали запрошення на вулицях та через міські відділи освіти.

 

Як відзначають учасники «Культурного десанту», покази пройшли без загроз для безпеки.

 

«Перед поїздкою в нас були деякі упередження щодо безпечності ситуації в Слов'янську та Краматорську, - кажуть представники ГО. -  На щастя, міста живуть спокійним мирним життям і жодних проблем у нас не виникало. Глядачі були надзвичайно теплі, щирі та привітні, а головне - спраглі до культури, особливо української. Після показів глядачі дякували нам та просили завітати до них ще. І ми обов'язково приїдемо до них, а також у інші міста Донбасу, просуваючи та популяризуючи сучасну українську культуру».

 

Наступна поїздка на схід «Культурного десанту» запланована 4-5 липня. Цього разу покази пройдуть у Лисичанську та Сєверодонецьку. Волонтери шукають коштів на цю поїздку.  Номер картки «Приватбанку» ГО «Культурний десант» - 4149 6059 0173 5605 (Люткус Дмитро).

 

Як писала «Детектор медіа», до ГО «Культурний десант» входять кияни Вадим Сташук, Дмитро Лютий, Ярослав Лепявко з Чернігова. Їхньою метою є кінопокази у Маріуполі, Слов'янську, Сєвєродонецьку, Лисичанську, Красноармійську та в інших містах на сході України, звільнених від російської окупації. В організації показів молоді волонтери співпрацюють із об'єднанням «Хвиля українського кіно» (ХУК).

 

«Детектор медіа»

Фото надані представниками «Культурного десанту»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2313
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду