18 травня пройде Twitter-шторм на підтримку кримських татар

18 травня пройде Twitter-шторм на підтримку кримських татар

18 Травня 2015
5338
18 Травня 2015
08:00

18 травня пройде Twitter-шторм на підтримку кримських татар

5338
18 травня пройде Twitter-шторм на підтримку кримських татар
18 травня пройде Twitter-шторм на підтримку кримських татар

18 травня з 11.00 до 13.00 користувачі Twitter зможуть приєднатися до акції солідарності з кримськотатарських народом з нагоди роковин депортації. Ініціаторами акції виступили ГО «Центр UA», Крим SOS, Громадський рух «ЧЕСНО».

 

18 травня в Україні відзначають річницю депортації кримськотатарського народу з Криму.  «З моменту анексії півострова права кримськотатарського населення зазнали жорстоких утисків. Численні порушення прав людини, переслідування активістів та журналістів за їх проукраїнську позицією стали жахливою реальністю. Суттєвих обмежень зазнали і права на свободу слова - 1 квітня майже всі незалежні, кримськотатарські ЗМІ були закриті», - повідомляють організатори. 

 

Цього року окупаційна влада обмежила право на мирні зібрання, заборонивши проводити акцію до річниці депортації кримських татар, яка мала відбутися у Сімферополі (Крим).

 

«В цій ситуації громадяни України повинні висловити свою підтримку своїм співвітчизникам, які опинилися в таких жахливих умовах. Ми запрошуємо кожного приєднатися до нашої акції та надіслати твіт у підтримку кримських татар», - зазначають організатори.

 

Що долучитись, треба використовувати свій акаунт у Twitter, аби написати повідомлення, яке складається з тексту повідомлення та хештегу.

 

Хештеги: #SaveCrimeanTatars, # QirimSurgunu.

 

Приклади готових твітів:  

-Права кримських татар повинні бути захищені

-Ні новому терору в Криму

-Стоп цензурі кримськотатарських ЗМІ

-Права крымских татар должны быть защищены

-Не допустим террора в Крыму

-Rights of Crimean Tatars must be protected

-Say no to the new terror in Crimea

 

Нагадаємо, директорці кримськотатарського інформаційного агентства QHA, члену Меджлісу кримськотатарського народу Гаяні Юксель вручили застереження представники російської прокуратури Криму та Центру з протидії екстремізму (Центр «Е»).Застереження стосується проведення заходів у річницю депортації кримських татар 18 травня.

 

15 травня член Меджлісу кримськотатарського народу, головний редактор кримськотатарської газети Avdet Шевкет Кайбуллаєв був викликаний до так званої «Генеральної прокуратури Криму», де йому вручили застереження щодо неприпустимості проведення траурних заходів 18 травня. Раніше подібні застереження про недопущення порушення законодавства отримали перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, член Меджлісу Ділявер Акієв.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5338
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду