Уряд передав канал БТБ Мінінформполітики – Стець анонсує запуск Ukraine Tomorrow за місяць

Уряд передав канал БТБ Мінінформполітики – Стець анонсує запуск Ukraine Tomorrow за місяць

19 Березня 2015
4069
19 Березня 2015
16:31

Уряд передав канал БТБ Мінінформполітики – Стець анонсує запуск Ukraine Tomorrow за місяць

4069
Уряд передав канал БТБ Мінінформполітики – Стець анонсує запуск Ukraine Tomorrow за місяць
Уряд передав канал БТБ Мінінформполітики – Стець анонсує запуск Ukraine Tomorrow за місяць

18 березня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про передачу телеканалу БТБ, власником якого є Національний банк України, в управління Міністерству інформаційної політики України. Про це 19 березня на брифінгу міністр інформаційної політики Юрій Стець.

 

Він підтвердив, що на базі телеканалів БТБ та УТР буде створено телеканал іномовлення як Ukraine Tomorrow. Міністр стверджує, що канал розпочне мовлення за місяць.

 

«Запустимося за місяць. Так, це мало, але я маю такий досвід після запуску 5-го каналу, і ми це зробимо. Бо маємо обмаль часу», - додав Юрій Стець.

 

Сьогодні, 19 березня, на сайті міністерства має з'явитися інформація про концепцію цього медіа.

 

Пан Стець також пообіцяв, що найближчим часом працівники міністерства презентують новий телеканал журналістам.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», до 31 березня телеканал Нацбанку БТБ (ТОВ «Банківське телебачення») мали передати Міністерству інформаційної політики. Раніше в інтерв'ю «Детектор медіа» Юрій Стець не зміг уточнити, чи буде і яким чином виведено телекомпанію УТР зі структури майбутнього суспільного мовлення.

 

На брифінгу він повідомив, яким чином узгодилося це питання.

 

«Ми багато на цю тему спілкувалися з Зурабом Аласанією (гендиректор Національної телекомпанії України. - ТК) , і тут наші думки збігаються. Суспільне мовлення має запуститися на базі НТКУ та Держтелерадіо, а УТР і БТБ - стануть базою для іномовлення», - пояснив міністр.

 

Програми на телеканалі Ukraine Tomorrow виходитимуть українською, російською, англійською та кримськотатарською мовами.

 

Нагадаємо, 22 лютого у Львові міністр інформаційної політики Юрій Стець анонсував, що впродовж місяця Міністерство інформаційної політики України запустить телеканал іномовлення Ukraine Tomorrow.

 

За словами пана Стеця, телеканал стане противагою російським пропагандистським каналам, зокрема Russia Today. Очікується, що канал фінансуватиметься з державного бюджету та з фінансової допомоги ЄС та США.

 

В інтерв'ю «Детектор медіа» Юрій Стець розповів, що Ukraine Tomorrow на старті буде тримовним (українська, англійська та російська мови). Згодом міністр повідомив, що на каналі також будуть програми кримськотатарською мовою про Крим.

 

На початку березня заступник міністра інформполітики Артем Біденко на запит журналістів повідомив, що канал Ukraine Tomorrow поки не має бізнес-плану. Раніше голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко заявляв, що при Нацраді працювала робоча група на чолі із Сергієм Созановським, яка розробила бізнес-план каналу іномовлення. Зі слів пана Артеменка, ці розробки були передані Міністерству інформаційної політики.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4069
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду