У Москві марш на підтримку Савченко об’єднають з акцією вшанування Нємцова

У Москві марш на підтримку Савченко об’єднають з акцією вшанування Нємцова

28 Лютого 2015
6737
28 Лютого 2015
17:22

У Москві марш на підтримку Савченко об’єднають з акцією вшанування Нємцова

6737
У Москві марш на підтримку Савченко об’єднають з акцією вшанування Нємцова
У Москві марш на підтримку Савченко об’єднають з акцією вшанування Нємцова

1 березня у Москві відбудуться два марші. Перший, запланований раніше, - на підтримку незаконно ув'язненої в Росії української льотчиці й депутата Верховної Ради України Надії Савченко. Ще одна акція присвячена пам'яті загиблого у ніч на 28 лютого опозиційного політика Бориса Нємцова, повідомляє «Радіо Свобода».

 

Колону на підтримку Надії Савченко 15:00 за московським часом у неділю рушить від Слов'янської площі у центрі Москви разом із тими, хто прийде вшанувати пам'ять Бориса Нємцова.

 

Нагадаємо, Борис Нємцов мав бути присутнім на іншому марші 1 березня. Акція за назвою «Весна» мала пройти в Мар'їно. «Головні гасла Маршу - "Путін-це війна!" "Путін-це криза! І Пцтін - це війна", "Прокинься країна!"», - зазначив політик у своєму блозі на сайті «Эхо Москвы».Також Борис Нємцов готував доповідь із доказами участі росіян у війні проти України

 

Нагадаємо, цього тижня Надія Савченко у письмовому зверненні просила підтримати її на акції 1 березня.

 

Її було викрадено бойовиками на Донбасі влітку 2014 року, перевезено до Росії та звинувачено в причетності до загибелі російських журналістів. Також у Росії льотчицю звинуватили в незаконному перетині кордону. 25 лютого 2015 року у постанові про з'єднання кримінальних справ виникло нове звинувачення за частиною 1 статті 356 КК- застосування заборонених засобів і методів ведення війни. Льотчиця розпочала голодування 13 грудня 2014 року, а у лютому відмовилася від підтримки медикаментами.  

 

Нагадаємо, 19 лютого стало відомо, що  Надія Савченко просить Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ) виступити гарантом її обстеження незалежним консиліумом лікарів. У своєму листі, переданому адвокатом Миколою Полозовим, льотчиця наголошує, що забороняє піддавати її примусовому голодуванню, оскільки вважає, що у випадку невдалої реабілітації представники Росії захочуть приховати свої злодіяння.

 

Напад на Бориса Нємцова було вчинено ввечері 27 лютого. За даними російських ЗМІ, злочин стався на Великому кам'яному мосту, що в центрі Москви поруч із Кремлем. В політика чотири рази вистрілили невідомі з авто білого кольору. Внаслідок поранень пан Нємцов помер. На місці злочину слідчі виявили дівчину, яку правоохоронні органи доправили на допит. Окремі ЗМІ зазначили, що це - українська модель Анна Дурицька. Інформація наразі не підтверджена.

 

Слідчі майже не надають громадськості інформації щодо загибелі пана Нємцова, зазначає Meduza. Немає даних ані про підозрюваних, ані про їх місцезнаходження. Головна версія слідства - вбивство сталося для дестабілізації ситуації в РФ.

 

«Детектор медіа»

Фото - Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6737
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду