Зарплата міністра Юрія Стеця становить 6 тис. грн, його заступників – близько 5 тис. грн

Зарплата міністра Юрія Стеця становить 6 тис. грн, його заступників – близько 5 тис. грн

20 Лютого 2015
3944
20 Лютого 2015
14:16

Зарплата міністра Юрія Стеця становить 6 тис. грн, його заступників – близько 5 тис. грн

3944
Зарплата міністра Юрія Стеця становить 6 тис. грн, його заступників – близько 5 тис. грн
Зарплата міністра Юрія Стеця становить 6 тис. грн, його заступників – близько 5 тис. грн

Середня зарплата в Міністерстві інформаційної політики України становить 2,4 тис. грн на місяць. Про це йдеться в документах, наданих у відповідь на інформаційні запити заступником міністра - керівником апарату Артемом Біденком, оприлюднених на сайті інтернет-проекту ГО «Центр UA» «Доступ до правди».

 

Оклад міністра інформаційної політики Юрія Стеця становить 6 тис. 109 грн на місяць, першого заступника міністра Тетяни Попової - 5 тис. 312 грн, заступника міністра - керівника апарату Артема Біденка - 4 тис. 980 грн, ще одного заступника міністра - 4 тис. 980 грн.

 

При цьому із зарплат ще будуть вираховуватися податки та збори.

 

Як відомо, бюджет Міністерства інформаційної політики на 2015 рік становить 4 млн грн. У штаті передбачено 29 осіб. Місячний фонд заробітної плати міністерства за посадовими окладами становить 69 тис. 183 грн.

 

Наприклад, у штатному розписі передбачено сектор медійних комунікацій у складі трьох осіб (5 тис. 742 грн для трьох працівників), сектор зв'язків з громадськістю та координації з органами влади у складі двох осіб (3 тис. 957 грн для двох працівників) та інші.

 

У штаті міністерства передбачені й такі посади, як головний спеціаліст із запобігання та виявлення корупції та головний спеціаліст із режимно-секретної роботи - обидва з окладами 1 тис. 785 грн на місяць.

 

Завантажити штатний розпис Мінінформополітики на 2015 рік можна тут.

 

Також Артем Біденко повідомив, що сьогодні Мінінформополітики розташоване за адресою: вулиця Грушевського 12/2, телефон (044)2567301. Представники відомства звернулися до Фонду державного майна України з проханням надати міністерству приміщення за адресою: Київ, вул. С. Петлюри, 15, 6 поверх. «Це державна власність, тож договору оренди не передбачається», - пояснює пан Біденко.

 

У міністерстві отримали домен mip.gov.ua, однак у звязку з відсутністю рахунку для оплати хостингу, не відкрили електронні адреси на цьому домені.

 

Нагадаємо, 4 лютого Кабінет Міністрів України призначив заступником міністра інформаційної політики Тетяну Попову і заступником міністра - керівником апарату Артема Біденка.

 

11 лютого міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що його міністерство розпочне роботу протягом одного-двох тижнів.

 

Мета новоствореного Міністерство інформації - реалізація єдиної програми інформаційної безпеки. Однак такий крок влади різко засудила українська медіаспільнота. Розкритикували створення міністерства також міжнародні організації, зокрема «Репортери без кордонів» та Комітет захисту журналістів.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - liga.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3944
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду