detector.media
20.02.2015 14:16
Зарплата міністра Юрія Стеця становить 6 тис. грн, його заступників – близько 5 тис. грн
Зарплата міністра Юрія Стеця становить 6 тис. грн, його заступників – близько 5 тис. грн

Середня зарплата в Міністерстві інформаційної політики України становить 2,4 тис. грн на місяць. Про це йдеться в документах, наданих у відповідь на інформаційні запити заступником міністра - керівником апарату Артемом Біденком, оприлюднених на сайті інтернет-проекту ГО «Центр UA» «Доступ до правди».

 

Оклад міністра інформаційної політики Юрія Стеця становить 6 тис. 109 грн на місяць, першого заступника міністра Тетяни Попової - 5 тис. 312 грн, заступника міністра - керівника апарату Артема Біденка - 4 тис. 980 грн, ще одного заступника міністра - 4 тис. 980 грн.

 

При цьому із зарплат ще будуть вираховуватися податки та збори.

 

Як відомо, бюджет Міністерства інформаційної політики на 2015 рік становить 4 млн грн. У штаті передбачено 29 осіб. Місячний фонд заробітної плати міністерства за посадовими окладами становить 69 тис. 183 грн.

 

Наприклад, у штатному розписі передбачено сектор медійних комунікацій у складі трьох осіб (5 тис. 742 грн для трьох працівників), сектор зв'язків з громадськістю та координації з органами влади у складі двох осіб (3 тис. 957 грн для двох працівників) та інші.

 

У штаті міністерства передбачені й такі посади, як головний спеціаліст із запобігання та виявлення корупції та головний спеціаліст із режимно-секретної роботи - обидва з окладами 1 тис. 785 грн на місяць.

 

Завантажити штатний розпис Мінінформополітики на 2015 рік можна тут.

 

Також Артем Біденко повідомив, що сьогодні Мінінформополітики розташоване за адресою: вулиця Грушевського 12/2, телефон (044)2567301. Представники відомства звернулися до Фонду державного майна України з проханням надати міністерству приміщення за адресою: Київ, вул. С. Петлюри, 15, 6 поверх. «Це державна власність, тож договору оренди не передбачається», - пояснює пан Біденко.

 

У міністерстві отримали домен mip.gov.ua, однак у звязку з відсутністю рахунку для оплати хостингу, не відкрили електронні адреси на цьому домені.

 

Нагадаємо, 4 лютого Кабінет Міністрів України призначив заступником міністра інформаційної політики Тетяну Попову і заступником міністра - керівником апарату Артема Біденка.

 

11 лютого міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що його міністерство розпочне роботу протягом одного-двох тижнів.

 

Мета новоствореного Міністерство інформації - реалізація єдиної програми інформаційної безпеки. Однак такий крок влади різко засудила українська медіаспільнота. Розкритикували створення міністерства також міжнародні організації, зокрема «Репортери без кордонів» та Комітет захисту журналістів.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - liga.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY