Кінематографісти під Кабіном вимагали переглянути бюджет Держкіно на 2015 рік

Кінематографісти під Кабіном вимагали переглянути бюджет Держкіно на 2015 рік

25 Грудня 2014
4955
25 Грудня 2014
13:14

Кінематографісти під Кабіном вимагали переглянути бюджет Держкіно на 2015 рік

4955
Кінематографісти під Кабіном вимагали переглянути бюджет Держкіно на 2015 рік
Кінематографісти під Кабіном вимагали переглянути бюджет Держкіно на 2015 рік

Українські продюсери та кінорежисери провели акцію під будівлею Кабінету міністрів з вимогою не нищити українське кіно. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив продюсер Володимир Філіппов.

 

До акції приєдналися кінорежисер Володимир Тихий, продюсер Андрій Суярко та інші кіно діячі й шанувальники українського кіно. Долучилися до зібрання й представники об'єднання «Відсіч», які виступали за заборону стрічок режисерки Кіри Муратової, у яких знімався російський актор Олександр Баширов, відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями.

 

Учасники акції наголосили на скрутному становищі, у яке може потрапити кіногалузь у разі ухвалення нинішнього варіанту бюджету Держкіно на 2015 рік. «Дефіцит кінобюджету складає 225 мільйонів гривень. Питання стоїть кардинально - бути чи не бути українському кіно у 2015 році».

 

 

Як писала «Детектор медіа», в зв'язку з дефіцитом видатків у 336 млн грн. Комітет з питань культури і духовності Верховної Ради вирішив рекомендувати Комітету з питань бюджету віднайти можливість у держбюджеті на 2015 рік додатково профінансувати програми Держкіно в обсязі 226 млн грн.

 

У грудні народні депутати Микола Княжицькій (Голова Комітету з питань культури і духовності) і Сергій Тарута зареєстрували у Верховній Раді законопроект № 1359 «Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення фінансової підтримки вітчизняної кінематографії».

 

Нагадаємо, на виробництво фільмів в Україні у 2015 році необхідно 300,5 млн грн із державного бюджету. У зв'язку з цим кінематографісти закликали Кабмін не скорочувати фінансування на кіновиробництво та зберегти пільги, а голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач запропонував прем'єр-міністру Арсенію Яценюку зустрітися для обговорення нагальних проблем кінематографістів.

 

«Детектор медіа»

Фото - з Facebook-сторінки Володимира Філіппова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4955
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду