detector.media
25.12.2014 13:14
Кінематографісти під Кабіном вимагали переглянути бюджет Держкіно на 2015 рік
Кінематографісти під Кабіном вимагали переглянути бюджет Держкіно на 2015 рік

Українські продюсери та кінорежисери провели акцію під будівлею Кабінету міністрів з вимогою не нищити українське кіно. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив продюсер Володимир Філіппов.

 

До акції приєдналися кінорежисер Володимир Тихий, продюсер Андрій Суярко та інші кіно діячі й шанувальники українського кіно. Долучилися до зібрання й представники об'єднання «Відсіч», які виступали за заборону стрічок режисерки Кіри Муратової, у яких знімався російський актор Олександр Баширов, відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями.

 

Учасники акції наголосили на скрутному становищі, у яке може потрапити кіногалузь у разі ухвалення нинішнього варіанту бюджету Держкіно на 2015 рік. «Дефіцит кінобюджету складає 225 мільйонів гривень. Питання стоїть кардинально - бути чи не бути українському кіно у 2015 році».

 

 

Як писала «Детектор медіа», в зв'язку з дефіцитом видатків у 336 млн грн. Комітет з питань культури і духовності Верховної Ради вирішив рекомендувати Комітету з питань бюджету віднайти можливість у держбюджеті на 2015 рік додатково профінансувати програми Держкіно в обсязі 226 млн грн.

 

У грудні народні депутати Микола Княжицькій (Голова Комітету з питань культури і духовності) і Сергій Тарута зареєстрували у Верховній Раді законопроект № 1359 «Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення фінансової підтримки вітчизняної кінематографії».

 

Нагадаємо, на виробництво фільмів в Україні у 2015 році необхідно 300,5 млн грн із державного бюджету. У зв'язку з цим кінематографісти закликали Кабмін не скорочувати фінансування на кіновиробництво та зберегти пільги, а голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач запропонував прем'єр-міністру Арсенію Яценюку зустрітися для обговорення нагальних проблем кінематографістів.

 

«Детектор медіа»

Фото - з Facebook-сторінки Володимира Філіппова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY