Фестиваль короткометражок про журналістів «Кіномедіа» розпочинає прийом робіт

Фестиваль короткометражок про журналістів «Кіномедіа» розпочинає прийом робіт

2 Грудня 2014
5775
2 Грудня 2014
17:55

Фестиваль короткометражок про журналістів «Кіномедіа» розпочинає прийом робіт

5775
Фестиваль короткометражок про журналістів «Кіномедіа» розпочинає прийом робіт
Фестиваль короткометражок про журналістів «Кіномедіа» розпочинає прийом робіт

П'ятий фестиваль короткометражних фільмів про діяльність та вплив журналістів «Кіномедіа» оголошує про початок прийому робіт. Про це повідомляє оргкомітет фестивалю.

 

Прийом фільмів на конкурс триватиме до 25 грудня. Фінал та оголошення переможців конкурсу заплановано на січень 2015 року.

 

«"Кіномедіа" - некомерційний кінофестиваль про принципи роботи газетярів, репортерів, телеведучих, практиків PR і інших, хто пише, знімає, розповідає та творить у сфері медіа. Незмінний слоган "Кіномедіа" - "Роздягни медіа в кіно!"», - зазначають організатори.

 

Фестиваль має чотири основні номінації: анімаційне кіно; документальне кіно;  експериментальне кіно; ігрове кіно.

 

Гран-прі фестивалю «Кіномедіа» становить 10 тисяч гривень, переможці у кожній із номінацій отримають премії по 5 тисяч гривень.

 

Основні вимоги до фільмів - відповідність тематиці фестивалю (фільми про медіа та журналістику). Цього року у зв'язку з політичними змінами в країні, фестиваль до участі приймаються також  фільми про роботу журналістів на війні та під час Майдану, а також про роль та силу інформації у критичні для країни часи.

 

Допустимий хронометраж стрічок на конкурс - до 20 хвилин.

 

Стати учасником кінофестивалю можна, зареєструвавшись на сайті.

 

Організатори зазначають, що фестиваль «Кіномедіа» має на меті підтримати правильне сприйняття ролі медіа як важливого елементу демократичного суспільства, підкреслити важливість існування незалежних об'єктивних ЗМІ, що кожному надають змогу свідомо ухвалювати рішення й не бути маріонеткою у світі інформації та пропаганди.

 

Ціль кінофестивалю - розкрити та підтримати нові режисерські таланти в Україні.

 

Організатор кінофестивалю - Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ). Партнерами «Кіномедіа» виступили NED, PepsicoCinemahall, Детектор медіа, OkinoCineastІнформаційна агенція 112.UA.

 

Контактна особа - Христина Дрогомирецька, projekts.nam@gmail.com, тел. 067 657 95 15.

 

Нагадаємо, минулого року гран-прі кінофестивалю отримав фільм «Те, щолікар приписав» режиссера Максиміліана Уразова про інформацію як форму управління суспільством на усіх соціальних рівнях. У номінації «Експериментальне кіно» переміг фільм режисериа Ольги Герман «Щиро» про те, яким ТБ-програмам віддають перевагу діти та як, на їхню думку, можна змінити сучасні медіа.

 

Переможцем у номінації «Анімаційне кіно» обрано фільм «Рідке телебачення» режиссера Дмитра Бондарчука про привілейоване місце телевізора у кожному домі. Фільм «DFJ. Моя професія» режиссера Юрія Паніна про випускників навчальної програми Digital Future of Journalism переміг у номінації «Документальне кіно».  Режисер та журналіст Азад Сафаров із фільмом «Медіа. Оптом» про купівлю олігархом Сергієм Курченком низки ділових медіа, переміг у номінації «Ігрове кіно» та отримав Приз глядацьких симпатій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5775
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду