Свою 26-ту нагороду стрічка «Плем’я» Мирослава Слабошпицького здобула у Денвері

Свою 26-ту нагороду стрічка «Плем’я» Мирослава Слабошпицького здобула у Денвері

25 Листопада 2014
6660
25 Листопада 2014
15:07

Свою 26-ту нагороду стрічка «Плем’я» Мирослава Слабошпицького здобула у Денвері

6660
Свою 26-ту нагороду стрічка «Плем’я» Мирослава Слабошпицького здобула у Денвері
Свою 26-ту нагороду стрічка «Плем’я» Мирослава Слабошпицького здобула у Денвері

Фільм «Плем'я» українського кінорежисера Мирослава Слабошпицького здобув престижну нагороду польського режисера Кшиштофа Кесльовського за перемогу у номінації «Найкращий іноземний фільм» 37-го кінофестивалю Stars Denver Film Festival у Денвері (США). Про це повідомляється в Twitter-акаунті організаторів кінофоруму.  

 

Також стали відомі імена інших переможців 37- го Starz Denver Film Festival:

 

-«Кращий сценарій» - фільм «Будиночок» Клер Фаулер (Великобританія);

 

- «Всесвітня винагорода свободи міжнародного студентського конкурсу короткометражних фільмів» - The Bigger Picture Дейзі Якобз (Великобританія);

 

-«Нагорода братів Мейслез за найкращий документальний фільм» - «Погляд тиші»
Джошуа Оппенхаймера;

 

-Спеціальний приз журі - «Хресний шлях» Дітріха Брюґґеманна (Німеччина) і «Серпневі вітри» Габріеля Маскаро (Бразилія);

 

-«Приз глядацьких симпатій» у номінації «Найкращий короткометражний фільм - «Найхоробріший, найсміливіший» Муна Молсона (США).

 

З повним переліком переможців можна ознайомитися тут.

 

Організатором кінофестивалю Starz Denver Film Festival є кіноклуб Денвера (Denver Film Society). Протягом одинадцяти днів форум репрезентує стрічки з усього світу. Найпрестижнішими його нагородами є приз Кшиштофа Кесльовського, нагорода братів Мейслез і премія Джона Кассаветіса.

 

Нагадаємо, у листопаді фільм «Плем'я» здобув нагороди на кінофестивалі у Голлівуді та на кінофорумі в Мінську.

 

Таким чином, на рахунку «Племені» вже 26 призів міжнародних кінофорумів. Найбільший тріумф картини відбувся на Міжнародному Каннському кінофестивалі, де вперше в його історії українська стрічка здобула три призи конкурсної програми «Тиждень критики». Ця робота Мирослава Слабошпицього увійшла до п'ятірки фіналістів, які претендують на премію за найкращий дебют («Європейське відкриття») European Film Awards Європейської кіноакадемії. Церемонія нагородження переможців відбудеться 13 грудня в Ризі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6660
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду