Із 2 по 7 грудня – Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова в Одесі

11 Листопада 2014
5905
11 Листопада 2014
10:10

Із 2 по 7 грудня – Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова в Одесі

5905
Із 2 по 7 грудня – Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова в Одесі

Тиждень українського кіно на підтримку незаконно ув'язненого режисера Олега Сенцова прямує в Одесу. Кінопокази відбудуться 2-7 грудня в кінотеатрі U-Cinema, на Одеськїй кіностудії.

 

У рамках події глядачі мають змогу оцінити дебютний фільм Олега Сенцова «Гамер», що здобув чимало нагород та схвальні відгуки багатьох світових критиків. Інші фільми-учасники програми: «Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія» (реж. Юрій Іллєнко), «Істальгія» (реж. Дар'я Онищенко), «Трубач» (реж. Анатолій Матешко), «Параджанов» (реж. Олена Фетісова і Серж Аведікян) та альманах короткометражної документалістики«Вавилон'13». Кожен із 6 фільмів, представлених на мініфестивалі, є достойним представником сучасного українського кінематографу.

 

Переглянути стрічки та підтримати Олега Сенцова вже встигли у Києві, Тернополі, Львові, Луцьку, Івано-Франківську та Дніпропетровську. Кожне з цих міст збирало повні зали шанувальників кіномистецтва та патріотів, небайдужих до долі обдарованного співвітчизника.

 

Всі кошти, зібрані з продажу квитків йдуть на оплату послуг адвокатів та підтримку родини кінорежисера.

 

Олег Сенцов - український режисер, відомий у всьому світі. З травня 2014 року - політв'язень, нині знаходиться під вартою у московській в'язниці за обвинуваченням у підготовці терактів на території Криму. На захист митця невтомно виступають вітчизняні та іноземні колеги, а завдяки проекту «Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова», зробити свій внесок у боротьбу за свободу та справедливість може кожен українець.

 

Партнери проекту - Державне агентство України з питань кіно та Національний Центр Олександра Довженка.

 

Сторінка кінопоказів

 

Координатор -Поліна Бушинська +380963751188.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5905
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду