detector.media
11.11.2014 10:10
Із 2 по 7 грудня – Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова в Одесі

Тиждень українського кіно на підтримку незаконно ув'язненого режисера Олега Сенцова прямує в Одесу. Кінопокази відбудуться 2-7 грудня в кінотеатрі U-Cinema, на Одеськїй кіностудії.

 

У рамках події глядачі мають змогу оцінити дебютний фільм Олега Сенцова «Гамер», що здобув чимало нагород та схвальні відгуки багатьох світових критиків. Інші фільми-учасники програми: «Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія» (реж. Юрій Іллєнко), «Істальгія» (реж. Дар'я Онищенко), «Трубач» (реж. Анатолій Матешко), «Параджанов» (реж. Олена Фетісова і Серж Аведікян) та альманах короткометражної документалістики«Вавилон'13». Кожен із 6 фільмів, представлених на мініфестивалі, є достойним представником сучасного українського кінематографу.

 

Переглянути стрічки та підтримати Олега Сенцова вже встигли у Києві, Тернополі, Львові, Луцьку, Івано-Франківську та Дніпропетровську. Кожне з цих міст збирало повні зали шанувальників кіномистецтва та патріотів, небайдужих до долі обдарованного співвітчизника.

 

Всі кошти, зібрані з продажу квитків йдуть на оплату послуг адвокатів та підтримку родини кінорежисера.

 

Олег Сенцов - український режисер, відомий у всьому світі. З травня 2014 року - політв'язень, нині знаходиться під вартою у московській в'язниці за обвинуваченням у підготовці терактів на території Криму. На захист митця невтомно виступають вітчизняні та іноземні колеги, а завдяки проекту «Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова», зробити свій внесок у боротьбу за свободу та справедливість може кожен українець.

 

Партнери проекту - Державне агентство України з питань кіно та Національний Центр Олександра Довженка.

 

Сторінка кінопоказів

 

Координатор -Поліна Бушинська +380963751188.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY