Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 жовтня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 жовтня 2024 року

6 Жовтня 2024
85
6 Жовтня 2024
13:24

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 жовтня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
85
Політика Ради Європи та мобілізація в Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 жовтня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 жовтня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1».

Про мобілізацію ув’язнених у Росії говорила очільниця російської правозахисної організації «Русь сидяча» Ольга Романова. За її словами, Володимир Путін не допускав пенітенціарної реформи, оскільки готував людський резерв для війни. Наразі залякування й вербування починаються ще на етапі затримання. Романова каже, що російські колонії закриваються, оскільки люди не доїжджають до них.

Народний депутат Олег Дунда («Слуга народу») розмірковував про бажання російської влади розширити свій вплив на країни Європи. Також нардеп розповів про зміну поглядів російської опозиції протягом повномасштабної війни. Та додав, що опозиція має створити збройні загони на території Росії.

Ігор Рейтерович, політичний оглядач, розмірковував про вплив Росії на Молдову. Він сказав, що на фоні війни Росії проти України у Молдові ствердилось бажання рухатись у бік Євросоюзу. Але Рейтерович вважає, що Росія може використати тітушок під час молдавського референдуму.

Народна депутатка Марія Мезенцева («Слуга народу») розповідала про засідання Парламентської асамблеї Ради Європи. Йшлось про зміну головування у Раді Європи та його вплив на підтримку українських ініціатив.

Ілля Давлятчін, російський опозиціонер, розмірковував про призов у Росії. Він сказав, що електронний призов у країні швидко не запрацює, оскільки наразі всі особисті справи у паперовому вигляді. Тому перехід у цифру потребуватиме певного часу, при цьому частина справ може просто загубитись.

Білоруський політичний коментатор Вадим Можейко говорив про російські безпілотники на території Білорусі. Він сказав, що державна пропаганда робить усе, аби про допомогу Олександра Лукашенка Росії у війні проти України не дізнались. Проте збиття російських БПЛА приховати важко й тут доводиться винаходити нові виправдання.


З представником російського фонду «Йдіть лісом» Іваном Чувіляєвим ішлось про вербування громадян інших країн до російської армії. А російський опозиціонер та колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов коментував залучення російських строковиків до контрактної служби. Гість сказав, що командири отримують премію за певну кількість підписаних контрактів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
85
Теги:
Читайте також
08.10.2024 13:16
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
65
03.10.2024 15:17
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
88
02.10.2024 15:39
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
69
01.10.2024 15:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
186
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду