Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 вересня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 вересня 2024 року

27 Вересня 2024
234
27 Вересня 2024
10:25

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 вересня 2024 року

234
Удари КАБами по Запоріжжю, візит Зеленського до США, перспективи Керченського мосту, страхи Німеччини.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 вересня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «Інтер» речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук, коментуючи заяву України на слуханнях в Арбітражному трибуналі в Гаазі щодо необхідності демонтажу Керченського мосту, назвав міст законною військовою ціллю в територіальних водах України. Але, на думку Плетенчука, якщо суд ухвалить рішення на користь України, Росія навряд чи його виконає. 

Директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих прокоментував ворожі удари КАБами по Запоріжжю. За словами гостя, в Росії налагодили додаткове виробництво авіаційних бомб, тобто мають намір посилювати терористичні удари по мирних українських містах. Рябих, як і чимало інших експертів, вважає, що найбільш ефективним способом боротьби з КАБами є знищення їхніх носіїв, а також місць зберігання та виробництва цих боєприпасів. 

За словами аналітика Стокгольмського центру східноєвропейських досліджень Андреаса Умланда, небажання канцлера Німеччини Олафа Шольца дозволити Україні бити західною зброєю вглиб Росії відображає «певну шизофренію» в німецькому суспільстві: в Німеччині підтримують Україну, водночас дуже бояться розширення війни і перетворення її на Третю світову. Бояться, що надання необхідних Україні крилатих ракет Taurus спричинить реакцію з боку Росії, хоча іншу зброю Німеччина постачає Україні у великих обсягах.

Голова штабу Російського добровольчого корпусу Олександр «Фортуна» розповів про участь РДК у звільненні Вовчанського агрегатного заводу — великого підприємства, яке можна було порівняти з «укріпленою фортецею». У полон до РДК і суміжних спецпідрозділів потрапили полонені росіяни, розповів «Фортуна», їх нагодували гарячими пельменями, надали медичну допомогу і евакуювали під ворожим вогнем.

У блоці каналу «FreeДом» капітан 1-го рангу запасу Андрій Риженко висловив думку, що, позаяк будівництво Керченського мосту значно обмежило можливості української економіки в Приазов’ї, можна порахувати збитки і на законних підставах позиватися до Росії щодо їх відшкодування. З демонтажем цієї споруди складніше, однак у світової спільноти є, мовляв, важелі, за допомогою яких можна змусити Росію демонтувати цей міст.

В етері також показали наживо виступ президента Зеленського на Генасамблеї ООН. Коментуючи промову глави держави, керівник Центру внутрішньополітичних досліджень НІСД В’ячеслав Потапенко назвав візит Зеленського до США вкрай важливим: завдяки Курській операції та успішним ударам українських БпЛА по російській критичній інфраструктурі вдалося змінити настрій союзників України та інформаційне тло, на якому в Сполучених Штатах відбуваються зустрічі Зеленського з лідерами західних країн і держав глобального Півдня.

За словами політичного коментатора Володимира Фесенка, президент Зеленський нагадав світові, що мир на умовах Росії буде нестійким, знайдуться охочі повторити те, що зробив Путін, тобто замінити міжнародне право правом сили. Це може призвести до нових спалахів конфліктів і війн в інших регіонах світу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
234
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду