Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 вересня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 вересня 2024 року

26 Вересня 2024
248
26 Вересня 2024
14:25

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 вересня 2024 року

248
Ситуація на Курщині, Зеленський в США, «червоні лінії» Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 вересня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов повідомив, що росіяни б’ють КАБами по Курській області — по своїх же громадянах, адже там лишається чимало цивільних. Тактику «випаленої землі» ворог застосовує незалежно від географії бойових дій, як на території України, так і на власній, відзначив Снєгирьов. 

На думку політичного коментатора Олега Постернака, дозвіл на удари далекобійною західною зброєю вглиб Росії має для України «символічний та частково військово-стратегічний характер». Таким чином Захід продемонструє Путіну нікчемність його «червоних ліній», покаже силу. 

Експерт Центру міжнародних досліджень ОНУ імені Мечникова Денис Кузьмін висловив сподівання, що контакти президента Зеленського в Нью-Йорку з лідерами таких держав як Індія і Японія посилять позиції України на можливих майбутніх перемовинах. «Індія — це взагалі тактичний прорив української зовнішньої політики», — відзначив експерт. 

Офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький назвав Курську операцію добре спланованою та продуманою. «Противника потрібно бити скрізь, де можна, відбирати територію, брати полонених, знищувати особовий склад і техніку. Чим більше ми знищимо ворога будь-де, тим менше його буде безпосередньо на фронті», — наголосив Цехоцький.

У блоці каналу «1+1» військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко розповів, що ракету «Сармат», якою Росія лякає Захід, прийняли на озброєння після лише одного вдалого випробування, наступні ж чотири спроби її запустити виявилися безуспішними. За словами Коваленка, «Сармат» для росіян — елемент пропаганди, мовляв, «аналоговнєт», вдаримо по Вашингтону і тому подібне. Насправді про те, що ракета проблемна, було відомо ще до 2022 року.

Правозахисник Павло Лисянський прокоментував наміри окупантів створити на окупованій території Запорізької області казачі формування. За словами гостя, ці парамілітарні структури окупанти використовуватимуть як «гарматне м'ясо». Вони пішли й далі, створюючи на окупованій Луганщині так звані казачі корпуси, де збираються мілітаризувати дітей. «Хибне трактування як історичних процесів, так і процесів сьогодення», — охарактеризував ці плани Павло Лисянський.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
248
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду