Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 вересня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 вересня 2024 року

5 Вересня 2024
84
5 Вересня 2024
11:33

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 вересня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
84
Демографічна спецоперація у Росії та втрати окупантів на Покровському напрямку.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 вересня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», ICTV/СТБ.

Російський медійник Ігор Яковенко розповідав, що російські пропагандисти намагаються відволікти увагу росіян від провалів оборони Курщини. 

Про ракетний арсенал Росії говорили з авіаційним експертом Костянтином Криволапом. Він нагадав глядачам, що росіяни стверджують, що збити ракети "Кинджал" неможливо, але Сили оборони це роблять. Крім того, згадував про ядерне залякування партнерів України. 

Інтерв'ю із Оленою Конєвою, російською соціологинею, записав Сакен Аймурзаєв. Вона розповідала, що в Білгородській області чимало людей  виїжджають в інші міста. А підтримка війни у прикордонних областях Росії падає, коли там ідуть бойові дії. До останнього часу, говорить Конєва, мешканці Курська не розуміли, що війна стосується і їх. Зміна громадської думки там буде радикальною, вважає соціологиня. 

Владислав Селезньов, військовий оглядач, коментував просування росіян на Покровському напрямку. Він каже, що наступ зупинено, противник знаходиться за 10 кілометрів від міста. Експерт сказав, що окупанти мають суттєві втрати, але все ж намагаються просуватись.

У блок ICTV/СТБ вмикався експерт у сфері авіації Анатолій Храпчинський. Він коментував удар російської армії по Полтаві: Україні потрібні системи, які можуть перехоплювати балістичні ракети. 

На думку експерта Іллі Несходовського, стан російської економіки покращується. Це пов'язано із вливанням у військово-промисловий комплекс. Втім, треба розуміти не лише кількісні показники, а і якісні показники економіки. Може бути високий показник росту ВВП, але звичайні люди на собі це не відчувають, а лише бачать, як змінюється якість певних товарів, наприклад, автомобілів.

Демографічну ситуацію в Росії обговорювали з Ігорем Яковенком, якого цієї доби вже чула авдиторія марафону. Знайти важелі, які змусять населення Росії народжувати дітей, влада зараз не зможе, вважає спікер. Тамтешнє населення не хоче народжувати дітей, щоб відправляти їх на війну. Так звана «спецоперація», анонсована однією із депутаток Держдуми Останіною, не вдасться, вважає Яковенко. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
84
Теги:
Читайте також
06.09.2024 10:50
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
3
03.09.2024 10:48
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
106
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду