Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 вересня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 вересня 2024 року

3 Вересня 2024
416
3 Вересня 2024
08:00

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 вересня 2024 року

416
Ситуація на Покровському напрямку, українська ракетна програма, арешти російських генералів, куратори роспропаганди.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 вересня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», ICTV/СТБ 

У блоці каналу «FreeДом» колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж припустив, що восени-взимку 2024-го на фронті може статися перелом, із якого почнеться звільнення окупованих територій. Удари Збройних сил України виявляться для ворога такими ж несподіваними, як і Курська операція, яка, на думку гостя, засвідчила зміну стратегії українського військового командування. «Це може бути південь, може бути Крим, можуть бути інші регіони, це вже визначить Генштаб», — спрогнозував Маломуж. 

Експерт у сфері авіації Анатолій Храпчинський нагадав, що за радянських часів найбільшим і єдиним якісним виробником усього ракетного озброєння було конструкторське бюро «Південне». Якщо Росія зараз користується технологіями, отриманими в спадок від СРСР, то Україна рухається шляхом реалізації своєї ракетної програми, зокрема — до розробки й випуску ракет, які завдаватимуть ударів на відстань 500 км. За словами гостя, в Україні кілька підприємств здатні створювати власне озброєння, зокрема конструкторське бюро «Південне», «Мотор-Січ», «Івченко-Прогрес». «Фундамент для виробництва і масштабування є», — наголосив Храпчинський, потрібні також політична воля і належні економічні умови.

Російський опозиційний політик Дмитро Гудков, коментуючи арешт у Росії чергового генерала — заступника міністра оборони Павла Попова, відзначив, що до боротьби з корупцією всі ці арешти не мають жодного стосунку. Корупція — це в Росії практично духовна «скрєпа», притаманна усім, зауважив Гудков. Тож генерала Попова посадили, ймовірно, не за те, що він прокрався, а за те, що заважав красти іншим, резюмував гість.

У блоці ICTV/СТБ воєнний експерт Олексій Гетьман, розповідаючи про ситуацію на Покровському напрямку, зазначив, що Сили оборони відходять із боями, бо ворог суттєво переважає у живій силі і техніці. Враховуючи втрати росіян, можна спрогнозувати, коли вони припинять активні наступальні дії, сказав Гетьман, адже немає армій, здатних безперервно атакувати пів року-рік. За його словами, наступ ворога має закінчитися до жовтня. Після цього «з нашого боку можливі дії, які здивують світ», додав гість. 

За словами юриста Гліба Богуша, якщо Путіна в Монголії не заарештують, Монголія порушить свої зобов’язання як підписанта Римського статуту. З боку Росії поїздка Путіна до Монголії — виклик міжнародній спільноті та міжнародному праву, намір показати, що всі ці ордери МКС — це несерйозно. Було б правильно, якби таке порушення не минулося для Монголії без наслідків, зокрема репутаційних і політичних, вважає Богуш, і не лише Україна повинна про це говорити, мусять наполягати на цьому й інші країни.   

Російський медійник Ілля Давлятчин зауважив, що наразі роспропаганда «дрібнішає», жоден її витвір не має такого резонансу, як побудований на нібито розповіді місцевої мешканки сюжет «про розп’ятого хлопчика», який вийшов рівно десять років тому. Що стосується того, хто вигадує нісенітниці, які запускають в російський ефір, то, за словами Давлятчина, є методички, які спускають федеральним каналам напряму з адміністрації президента Росії. Курує всім цим уже 20 років заступник глави АП Олексій Громов, саме він відповідає за «патріотичний порядок денний» в ефірі федеральних каналів. Громов — такий собі російський Геббельс, і діє за тим самим сценарієм, зазначив гість: чим неймовірніше брехня, тим швидше в неї повірять. 

        

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
416
Теги:
Читайте також
06.09.2024 10:50
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
3
05.09.2024 11:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
85
04.09.2024 15:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
42
03.09.2024 10:48
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
106
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду