Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 серпня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 серпня 2024 року

2 Вересня 2024
296
2 Вересня 2024
09:09

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 серпня 2024 року

296
Курська операція, взаємини США і Китаю, арешти російських генералів, намір Путіна відвідати Монголію.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 серпня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1»

У блоці каналу «FreeДом» засновник благодійного фонду «Закриємо небо України» Ігор Романенко зазначив, що просування української армії у Курській області майже зупинене. Якщо наші військові планують обороняти створену буферну зону, то потрібно налаштовувати оборону належним чином — з мінуванням, спорудженням фортифікацій і тому подібним. 

Російська політична аналітикиня Ольга Курносова переконана, що зафіксоване падіння довіри росіян до Путіна спричинили події в Курській області. Є, за словами гості, й конспірологічна версія: чому Путіну нічого не доповіла п’ята служба ФСБ, яка не могла не бачити підготовку з українського боку до операції? Можливо, Путін справді вже набрид ФСБ, і назріває змова, і саме тому він раптово поїхав до Чечні цілувати Коран і п’яти Кадирову, заодно домовляючись із Кадировим про підтримку. За інформацією Курносової, на поїздку Путіна до Чечні болісно відреагував міністр оборони Бєлоусов, а загалом нездорову атмосферу у Міноборони Росії посилюють арешти генералів.

На думку голови Центру політичних досліджень «Доктрина» Ярослава Божка, рівень взаємин США та Китаю котиться донизу. Не вистачає взаємної довіри та інтересу, кожна країна вважає, що вона сильніша, і немає шансів, що Джо Байден наприкінці своєї каденції поліпшить ситуацію.  

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що українська армія, розпочавши наступ у Курській області, з військового погляду, перехопила ініціативу. Будь-які неочікувані рішення щодо лінії фронту і ведення воєнних дій змінюють сприйняття війни і бадьорять західних партнерів, вважає Подоляк.

У блоці «1+1» директор Центру громадських досліджень «Український меридіан» Дмитро Левусь зазначив: якщо Путіна в Монголії, яка ратифікувала Римський статут, не заарештують, це в його розумінні стане ударом по Міжнародному Кримінальному Суду. Водночас у Монголії, географічно затиснутої між Росією та Китаєм, не дуже велике поле для маневру. Вони могли б не запрошувати Путіна, але, ймовірно, хочуть домовитись про експорт своїх товарів без мит до Росії та інші преференції. Втім, інтрига зберігається, візит може бути скасований, вважає Левусь. 

За словами російсько-американського історика Юрія Фельштинського, Курська операція продемонструвала нездатність російської армії опиратися українській і навіть захищати власну територію. Уперше мова зайшла про те, що це не якась там спеціальна операція далеко від Росії, а справжня війна на російській території. «Сподіваюсь, що наступним кроком стане завдання ударів по Москві, і тоді цю війну вдасться нарешті закінчити», — наголосив Фельштинський. На його думку, те, що велика війна триває третій рік, — на совісті союзників України, які допомагають, але обережно, бо бояться ескалації. Україні важко буде переконати союзників, що єдиний спосіб завершити війну — завдавати ударів по Росії, спрогнозував гість. І в першу чергу по Москві, тому що в «країні одного міста» столиця — найбільш вразливе місце. 

     

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
296
Теги:
Читайте також
06.09.2024 10:50
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
4
05.09.2024 11:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
85
04.09.2024 15:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
42
03.09.2024 10:48
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
106
26.08.2024 10:41
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
411
26.08.2024 08:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
418
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду