Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 серпня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 серпня 2024 року

3 Серпня 2024
41
3 Серпня 2024
11:44

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 серпня 2024 року

41
Ситуація на фронті, збиття українським дроном ворожого гвинтокрила, обмін засудженими між Росією і Заходом, спуск на воду «Гетьмана Івана Виговського».
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 серпня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер»   

У блоці каналу «FreeДом» військовий експерт Сергій Грабський назвав літню кампанію провальною для окупантів, хоча вони, завдяки артилерійській перевазі та використанню КАБів, й просуваються на Покровському напрямку. Тактичні втрати Україною територій на цьому напрямку пов'язані й з особливостями місцевості — в лісостепу укріпитися і сховатися важко, зазначив Грабський.

Керівник групи компаній DroneUA Валерій Яковенко прокоментував збиття під Донецьком українським дроном ворожого гвинтокрила. За його словами, це перший випадок застосування дрону проти класичної авіації, коли вартість дрону в сотні і навіть тисячі разів менша, ніж коштує збита ним ціль.

Військовий оглядач Денис Попович пояснив невдачу наступу росіян на Харківщині кількома чинниками — поспіхом ворога, зміцненням позицій українських оборонців та дозволом Заходу завдавати ударів по військових об’єктах на території країни-агресора. 

Політичний коментатор Володимир Фесенко вкотре наголосив, що змусити Росію сісти за стіл переговорів здатні лише військові успіхи України. 

Російський політичний коментатор Дмитро Єловський привітав росіян, звільнених у результаті великого обміну засудженими між Росією та Заходом, а також їхніх родичів та всіх причетних. «Путін хотів отримати Красікова і не хотів віддавати Навального, так і вийшло, заради цього все і затівалося. Якби в обміні не було Красікова, він не відбувся б», — відзначив Єловський.  

У блоці каналу «Інтер» капітан 1-го рангу запасу Андрій Риженко розповів, що основним завданням спущеного на воду в Стамбулі корвета «Гетьман Іван Виговський» буде боротьба з підводними човнами противника. Однак, за словами Риженка, поки не закінчиться війна, нам цей корвет не віддадуть, як і ще один корабель, який будує для України Туреччина, — «Іван Мазепа». Узагалі, з цими кораблями можна було почекати, зараз нам потрібні інші, вважає гість. 

За словами прессекретарки Світлани Тихановської Анни Красуліної, попри те, що серед звільнених в результаті російсько-амерканського обміну був засуджений до смертної кари у Білорусі громадянин Німеччини Ріко Крігер, Лукашенко до обміну не мав жодного стосунку, він лише виконував вказівки Путіна. Тому і білоруських політв’язнів серед звільнених не було. На думку Красуліної, «Захід фактично піддався на шантаж Путіна щодо можливого розстрілу громадянина Німеччини, і цей шантаж продовжуватиметься, диктатура захоплюватиме все нових і нових заручників».

Політологиня-американістка Олександра Філіппенко зазначила, що звільнення в результаті подібних обмінів не тільки громадян США — це «типовий» для американської демократії крок. Це стосується не тільки Росії, але й Куби, Венесуели, Ірану — обмінів, які відбувалися останніми роками, додала гостя.   

Про обмін засудженими між Росією та країнами Заходу говорили і експерт-міжнародник Станіслав Желіховський та лідер міжнародного руху «Говоріть гучніше!» Андрій Сидельников. За словами Желіховського, є надія, що вдасться витягнути й українських полонених. Сидельников зі свого боку зауважив, що є чимало питань до організаторів обміну, зокрема — а хтось збирається обмінювати українців? Сидельников також висловив думку, що зустрічати убивцю і шпигунів міг не Путін, а його двійник, адже Путін на червоному хіднику був не дуже схожий на себе…

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
41
Теги:
Читайте також
26.07.2024 09:38
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
782
25.07.2024 19:03
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 778
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду