Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 серпня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 серпня 2024 року

2 Серпня 2024
53
2 Серпня 2024
11:06

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 серпня 2024 року

53
Ситуація на Покровському напрямку, план урегулювання конфлікту у Придністров'ї, великий обмін ув'язненими між Росією і Заходом, погрози Словаччини Україні.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 серпня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер»   

У блоці каналу «FreeДом» екскомандир взводу батальйону «Айдар» Євген Дикий заявив, що в разі падіння Часового Яру доведеться повністю евакуйовувати одразу чотири міста Донбасу, зокрема Краматорськ і Слов'янськ. 

Член політради грузинської партії «Єдиний національний рух» Дмитро Шашкін вважав, що його країна потребує зміни влади шляхом парламентських виборів.

Російський воєнний експерт Ян Матвєєв пояснив відсутність кораблів Чорноморського флоту Росії на святкуванні дня ВМС Росії: «Замість парадів вони були зайняті хованками».

Консультантка Національного інституту стратегічних досліджень Аліна Гриценко порадила не очікувати від Індії несподіванок чи радикальних кроків щодо залучення до закінчення війни між Росією та Україною. Прем'єр Індії Нарендра Моді хотів би зіграти у мирному процесі значну роль, це б закріпило позиції Індії як лідера Глобального Півдня, але він змушений балансувати й намагатися одночасно всидіти на багатьох стільцях, не псуючи відносини з Кремлем. Під час візиту Моді до Москви сталася «підстава»: саме в цей час росіяни атакували «Охматдит», й індійський урядовець опинився у незручному становищі, відзначила гостя.

Депутат парламенту Молдови Оазу Нантой прокоментував публікацію в іспанській пресі плану урегулювання конфлікту в Придністров'ї: це питання, на жаль, згідно з опитуваннями, не надто турбує громадян Молдови, усі звикли до нинішнього стану речей. Політик вважає неприпустимим варіант із референдумом в Придністров'ї, бо його доля є не тільки внутрішнім питанням, жителі лівого берега Дністра перебувають фактично у заручниках у росіян. Щось у Придністров'ї може змінитися тоді, коли Україна припинить транзит російського газу, додав Оазу Нантой.

Завідувачка катедрою міжнародних відносин Одеського національного університету Ольга Брусиловська зауважила, що угорський прем'єр Віктор Орбан на міжнародній арені завжди поводився нахабно і «не фільтрував базар», але тепер у Євросоюзі вирішили, що можуть відповідати тим же, відкинувши спроби бути максимально коректними.

У блоці каналу «Інтер» економіст Ілля Несходовський назвав марними спроби Словаччини залякати Україну скороченням постачання дизельного палива через санкції проти «Лукойла»: на європейському ринку легко знайти інших постачальників дизелю, наприклад, збільшити потік з Польщі. Експерт також звернув увагу на незадоволення Угорщини біженцями: за його словами, українці вже дали угорській економіці більше, ніж отримали від уряду країни у вигляді допомоги.

Головний раввин України Моше Реувен Асман висловив думку, що Україна та Ізраїль можуть багато дати одне одному. За його словами, під час візитів до Ізраїлю він спілкується з чиновниками, щоб пояснити їм, що у двох держав спільні вороги — Росія та Іран.

Голова Кабінету міністрів Республіки Ічкерія за кордоном Ахмед Закаєв прокоментував обмін в'язнями, що відбувся між Росією та США і країнами Європи: будь-яке повернення полонених — це завжди радість, але саме цього обміну було досягнуто ціною того, що Путін та Росія отримали від демократичного світу карт-бланш на продовження політичних вбивств та захоплення заручників. Адже з німецької тюрми випустили і повернули додому Вадима Красікова — людину, яка посеред Берліна цинічно вбила політичного опонента Кремля.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
53
Теги:
Читайте також
26.07.2024 09:38
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
782
25.07.2024 19:03
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 778
25.07.2024 15:24
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
536
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду