Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 червня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 червня 2024 року

30 Червня 2024
136
30 Червня 2024
16:39

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 червня 2024 року

136
Безпекова угода з Євросоюзом, ситуація в Чорному морі, проксіросіяни в Грузії, дебати Байдена і Трампа.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 червня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «Інтер» речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук розповів, що вперше за тривалий час ніч минула без ворожих обстрілів: «ситуація 4.5.0, все спокійно».

Російський політолог Олександр Морозов відзначив велике завзяття, з яким депутати російської Держдуми почали вишукувати «невгодних» і писати доноси, зробивши їх прийнятною моделлю поведінки для суспільства.

Військовий оглядач Владислав Селезньов нагадав, що 40 тисяч російських військових, які у травні атакували Харківщину, — це та сама кількість, яка у лютому здійснила похід на Київ. Тоді вони пройшли сотні кілометрів, зараз були зупинені на позначці менше десятка. Остаточне вирішення ситуації в прикордонній зоні залежить від ресурсних можливостей нашої армії, резюмував Селезньов.

Політичний коментатор Олег Саакян висловив думку, що підписана між Україною та Європейським Союзом безпекова угода визначає «тривалу широку рамку для подальшої взаємодії». На його думку, документ варто було підписувати хоча б задля фіксації того, що «фонд миру тепер фактично є фондом закупівлі зброї для України».

Інший політичний коментатор Тарас Загородній вважає великим зрушенням в європейській політиці заяву Урсули фон дер Ляєн, що Україна має відновити свою територіальну цілісність. На думку Загороднього, європейці «довго запрягають», але другий термін президентки Єврокомісії «явно не принесе нічого доброго росіянам».

У блоці каналу «FreeДом» експерт з питань національної безпеки Іван Варченко відзначив перевагу українських безпілотних військ у площині доступу до найкращих світових технологій. Натомість росіяни запозичують досвід у технологічно відсталих країн.

Керівник військових програм центру «Стратегія XXi» Павло Лакійчук не вважає, що доцільно говорити про перевагу України у Чорному морі. Але дуже важлива навіть не стільки кількість знищених кораблів флоту Росії, скільки неможливість для них виконувати завдання. Росіяни теж не мають переваги, водночас зберігають контроль у повітрі.

Грузинський опозиційний політик Дмитро Шашкін заявив, що «усі маски знято»: тепер абсолютно зрозуміло, мовляв, що в уряді Грузії перебуває російська проксісила, яка тягне Грузію в бік «російської губернії», через що говорити про євроінтеграцію зараз неможливо.

Політична коментаторка Олеся Яхно прокоментувала теледебати між кандидатами у президенти США Джо Байденом та Дональдом Трампом. На її думку, це була малозмістовна подія, важливо, що Трамп визнав ультиматум Путіна Україні «неприйнятним», проте обидві партії, вочевидь, хотіли би бачити на місці Трампа і Байдена більш динамічних і енергійних політиків. У найближчі роки і для демократів, і для республіканців гостро стоятиме питання лідерства, зауважила гостя.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
136
Теги:
Читайте також
23.06.2024 02:23
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
277
22.06.2024 02:17
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
130
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду