Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 червня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 червня 2024 року

9 Червня 2024
409
9 Червня 2024
16:22

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 червня 2024 року

409
Ситуація на Харківщині, «Mirage 2000» для України, дипломатична помилка Китаю, доля роспропагандистів.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 червня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» воєнний оглядач Денис Попович висловив думку, що ситуація на Харківщині не перебуває в рівновазі, адже росіяни готові кидати туди сили навіть із Донецької області: вони хотіли розтягнути наші війська, натомість розтягують свої.

Голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський прокоментував інформацію, що війна завдала Україні збитків на 500 мільярдів доларів. Треба розуміти, що це лише руйнування інфраструктури, наголосив гість, без врахування втрат через масову міграцію населення та величезної шкоди для навколишнього середовища.

Президент асоціації пілотів та власників літаків «АОПА Україна» Геннадій Хазан заперечив твердження, що «Mirage 2000» — це старі літаки: насправді є практика їхнього бойового застосування в поєднанні з МіГ-29. Загалом українська авіація через різноманітність машин на озброєнні стає «зоопарком», але ми не можемо скаржитися, бо літаків нам ніколи не буде забагато.

Редактор української служби Atlantic Council Пітер Дікінсон заявив, що американці не бояться навчань росіян поблизу Куби, тому що війна проти України показала, що російський флот не становить серйозної загрози.

Російський політтехнолог Ростислав Мурзагулов висловив переконання, що російські пропагандисти, зокрема Соловйов, «будуть повішені навіть раніше, ніж міністр оборони». За словами Мурзагулова, ніхто не зміг би завдати стільки біди іншій країні, якби не зусилля цього «флагмана пропаганди», який отримував вказівки безпосередньо від Путіна.

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк зазначив, що росіяни мали на Харківщині стратегічну мету — розтягнути фронт в той час, як через затримку американської допомоги відчувалася непаритетність озброєння. Проте натомість вони отримали розблокування допомоги Україні в Конгресі, зняття заборони на удари по території Росії, і хочеться сподіватися, що незабаром буде третій крок — постачання Україні тактичної авіації. 

Політичний коментатор Володимир Фесенко назвав великою дипломатичною помилкою відмову Китаю брати участь у Глобальному саміті миру. Таким чином Китай відверто продемонстрував відсутність заявленої ним нейтральності й це завадить його планам виступати посередником та регулювальником процесів, які він розглядає винятково крізь призму свого геополітичного протистояння зі Сполученими Штатами.

У блоці «1+1» в етер увімкнули голову Всеукраїнської екологічної ліги Тетяну Тимочко, яка сказала ведучому, що погано говорить російською. Тому про наслідки для екології підриву росіянами греблі Каховської ГЕС вона розповідала українською без закадрового перекладу.

За словами авіаційного експерта Костянтина Криволапа, Китай скуповує різні моделі військових літаків та вербує західних пілотів, щоб знати технічні та тактичні характеристики авіації країн НАТО.

Російський соціолог Ігор Яковенко прокоментував інформацію про переведення кремлівського куратора окупованих територій Андрія Турчака на посаду голови Алтаю: виглядає так, ніби Турчак дуже завинив перед Путіним, адже Алтай є одним із найбільш депресивних регіонів Росії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
409
Теги:
Читайте також
04.06.2024 08:43
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
297
03.06.2024 09:34
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
595
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду