Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 лютого 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 лютого 2024 року

1 Березня 2024
299
1 Березня 2024
08:59

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 лютого 2024 року

299
Ситуація на фронті, «вибори» в Білорусі, напруга в Придністров’ї, некрополітика Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 лютого 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «FreeДом» 

У блоці каналу «Інтер» заступник керівника об'єднаного перехідного кабінету Білорусі Павло Латушко розповів про так звані білоруські «вибори»: порогу явки не було, людей на дільницях теж, але «Лукашенко намалював такі цифри, які хотів, тобто підтасовувалося все». Оголосили, що до парламенту пройшли чотири партії, однак, на думку Латушка, в парламенті взагалі немає жодного сенсу, адже голосуватиме він за вказівкою згори.    

Політичний аналітик, колишній представник Молдови в Раді Європи і ООН Олексій Тулбуре напередодні «з’їзду» в Тирасполі прокоментував заяви, нібито Придністров’я попроситься до складу Росії. За словами гостя, це напружує, адже дуже нагадує події на сході України перед широкомасштабним вторгненням. Безумовно, кремлівська пропаганда підхопить рішення з’їзду, це стане ще одним елементом гібридної війни, зазначив Тулбуре. «Росіяни поки що не вторгаються в Молдову і не бомбардують нас, за що дякуємо ЗСУ, але розхитують ситуацію», — резюмував гість. 

За словами російського опозиціонера Ігоря Яковенка, затримання в Москві адвоката Навального Василя Дубкова і людей з портретами Навального, які хотіли б віддати померлому останню шану, а також інші подібні дії влади вже отримали назву «некрополітика Путіна». Після вбивства дев’ять років тому Бориса Нємцова «згущення фашистської реальності» в Росії прискорилося, вважає Яковенко.      

У блоці «1+1» радник директора Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Веселовський, коментуючи заяву президента Франції Емманюеля Макрона щодо можливості направлення в Україну військ країн-держав НАТО, припустив: «Макрон, вочевидь, висловив те, про що думає багато хто».  

Російський політолог і публіцист Ігор Ейдман прокоментував вирок 70-річному ветерану правозахисного руху, співголові правозахисного центру «Меморіал» Олегу Орлову, якого 27 лютого районний суд Москви засудив до 2 років 6 місяців колонії за «дискредитацію армії РФ». За словами Ейдмана, спочатку Орлова оштрафували, спонукаючи виїхати з країни, але «Олег Орлов не з тих правозахисників, які кидають своїх підзахисних». У державі, де реабілітують Сталіна, правозахисник є ворогом режиму, додав Ейдман.

У блоці каналу «FreeДом» експерт з питань національної безпеки Іван Варченко розповів про дуже складну ситуацію на семи напрямках фронту, де ворог хоче знову захопити звільнені Силами оборони території. «Користуючись тим, що вдалося зайти на руїни Авдіївки, ворог жене своїх солдат далі, забуваючи сказати, що попереду — наші укріплені лінії оборони», — зазначив Варченко. За допомогою проміжних перемог ворога кується успіх путінської президентської кампанії, вважає експерт. За його словами, наступний місяць для наших Сил оборони стане серйозним випробуванням.  

Експерт Українського Інституту майбутнього Ігор Попов говорив про форум «Україна – Південно-Східна Європа» в Албанії за участі президента України Володимира Зеленського, а голова Центру політичних досліджень «Доктрина» Ярослав Божко — про візит Зеленського до Саудівської Аравії. Комунікація з усіма країнами, які можуть підтримати українську Формулу миру, як і пошук нових майданчиків для такої підтримки мають велике значення, наголосив Божко, тож варто намагатися залучити до діалогу якомога більше країн. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
299
Теги:
Читайте також
06.03.2024 20:26
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
588
06.03.2024 10:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
258
27.02.2024 16:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
468
25.02.2024 12:38
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
424
24.02.2024 12:29
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
293
23.02.2024 12:24
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
362
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду