Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 лютого 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 лютого 2024 року

29 Лютого 2024
467
29 Лютого 2024
17:25

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 лютого 2024 року

467
Паризький саміт, відновлення «Мрії», російська технологія «Майдан-3», вибори Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 лютого 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» директор Центру громадських досліджень «Український меридіан» Дмитро Левусь, коментуючи заклик очільника МЗС України Дмитра Кулеби до Євросоюзу постачати боєприпаси тільки в Україну, зауважив, що українській дипломатії слід активніше спілкуватися із зарубіжними виборцями і медіа.   

Керівниця Служби забезпечення діяльності Кримської платформи Марія Томак розповіла про форум до 10-річчя окупації Криму, який відбувся у Києві, а також підготовку до парламентського саміту Кримської платформи. 

Засновниця Global Ukraine Foundation Віолета Москалу коментувала спеціальний саміт в Парижі щодо підтримки України, організований президентом Франції Еммануелем Макроном, в якому взяли участь близько 20 лідерів держав Європейського Союзу.

Російський опозиційний політик Олександр Осовцов нагадав обставини вбивства 27 лютого 2015 року в Москві головного на той час опонента Путіна Бориса Нємцова. За словами Осовцова, вбивство сталося за 80 метрів від Кремля, однак там за дивним збігом не працювала жодна камера спостереження. Усі, хто взяв участь в усуненні Нємцова, донедавна служили у військових структурах путінсько-кадировського режиму, до Кадирова у слідства не було жодного запитання, а режим продовжує безкарно вбивати своїх опонентів, наголосив Осовцов. У наступному блоці на цю тему говорив соціолог Ігор Ейдман.  

Співрозмовником Сакена Аймурзаєва в черговому інтерв’ю з циклу «Люди доброї волі» був російський філолог і культуролог Ян Левченко

У блоці каналу «Інтер» авіаційний експерт Костянтин Криволап коментував заяви щодо намірів знову підняти в небо літак «Мрія», знищений ворогом два роки тому в Гостомелі. Відновлювати знищений літак економічно недоцільно, зазначив Криволап, додавши, що розуміє почуття людей, які хотіли б знову побачити «Мрію» над Києвом. Однак, на думку гостя, все ж таки краще створити нові символи, якими можна було б пишатися. 

Співзасновник аналітичного центру «Об'єднана Україна» Антон Кучухідзе, коментуючи заяву президента Франції Макрона щодо можливості відправки в Україну військ країн НАТО, зазначив, що Альянс визнав росіян прямою загрозою і розглядає різні сценарії участі у війни проти Росії.   

У блоці «1+1» політичний коментатор Тарас Загородній говорив про російську технологію «Майдан-3». За його словами, російські технологи, які звикли власний народ мати за ніщо, думають, що і в Україні немає горизонтальних зв’язків, і Майдан можна увімкнути за вказівкою зверху. На думку гостя, тригером заворушень в Росії може стати різке погіршення економічного стану, внаслідок, наприклад, ударів безпілотників по НПЗ.    

Засновник Благодійного фонду «Закриємо небо України» Ігор Романенко теж коментував зокрема заяву Макрона про можливість введення в Україну військ НАТО. Чи почули союзники цей сигнал? На думку гостя, не всі були готові до такої заяви, тому так на неї відреагували, але союзники України повинні осмислити ситуацію. Третій рік війни — серйозний кількісний показник, а кількість рано чи пізно має перейти в якість. 

Політичний коментатор Олег Лісний, говорячи про вибори Путіна на окупованій Росією українській території, припустив, що цього разу Путіну потрібна «не просто легітимність, а сакральність», тому відсотки йому малюватимуть величезні. «А на думку світу йому плювати», — резюмував Лісний. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
467
Теги:
Читайте також
06.03.2024 10:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
258
27.02.2024 16:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
466
25.02.2024 12:38
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
422
24.02.2024 12:29
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
293
23.02.2024 12:24
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
359
22.02.2024 12:11
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
299
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду