На російському РБК ТБ цензурували інтерв’ю Павла Клімкіна - МЗС (ВІДЕО)

На російському РБК ТБ цензурували інтерв’ю Павла Клімкіна - МЗС (ВІДЕО)

1 Листопада 2014
6646
1 Листопада 2014
17:22

На російському РБК ТБ цензурували інтерв’ю Павла Клімкіна - МЗС (ВІДЕО)

6646
На російському РБК ТБ цензурували інтерв’ю Павла Клімкіна - МЗС (ВІДЕО)
На російському РБК ТБ цензурували інтерв’ю Павла Клімкіна - МЗС (ВІДЕО)

Міністерство закордонних справ України опублікувало повний запис інтерв'ю глави МЗС Павла Клімкіна російському телеканалу РБК ТБ, яке було знято з трансляції редакцією. Про це повідомляє «Європейська правда».

 

Раніше РБК ТБ випустило в ефір лише невелику частину запису - ту, що стосувалася газових переговорів.

 

МЗС України виступило з заявою, що інтерв'ю піддалося цензурі. У тій частині інтерв'ю, що було вирізано з ефіру, Павло Клімкін розповідає про європейський вибір України, а також, що агресія Росії збільшує рівень підтримки НАТО.

 

Також глава МЗС запевнив російських глядачів у тому, що Крим є територією України. «Крим був українським і є українським, і не сприймайте це як гасло», - заявив Павло Клімкін.

 

Він наголосив, що насправді повернення Криму вигідне також російській владі. «Росію ніколи не будуть сприймати так, як її сприймали до Криму, адже були порушені всі можливі і неможливі юридичні і політичні зобов'язання. Тому рішення проблеми Криму однозначно буде знайдено», - запевнив він.

 

На запитання російського журналіста про те, чи можливе рішення у вигляді особливого статусу Криму на зразок статусу Гонконгу, пан Климкін заявив, що умовою для початку дискусії про такий варіант є повернення Криму під контроль центральної української влади.

 

«Спочатку Крим повернеться до складу України. А потім нехай кримчани самі думають - чи хочуть вони йти в бік Гонконгу або в іншу сторону. Але перш за все повинні виконуватися правила. Основне, магістральний правило - Крим був, є і буде українським», - заявив міністр.

 

 

Політолог Тарас Березовець написав у своєму Facebook, що керівництво телеканалу РБК ТБ сильно «перестрахувалось», залишивши в ефірі 3 хвилини інтерв'ю з 20, і підставивши таким чином журналістку Марію Строєву

 

Нагадаємо, Роскомнагляд змусив сайт «Эхо Москвы» зняти розшифровку інтерв'ю з Сергієм Лойком та Тимуром Олевським в радіопрограмі «Своїми очима», заявляючи, що в передачі, яка розповідала про українських захисників Донецького аеропорту, «міститься інформація, яка реабілітовує практику скоєння воєнних злочинів». Водночас радіостанція «Эхо Москвы» та її сайт мають намір оскаржити в суді отримане попередження Роскомнагляду про екстремізм в одній з передач за 29 жовтня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6646
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду