Новина про виступ Януковича з закликом голосувати за «Опозиційний блок» є фейком – політолог Бондаренко

Новина про виступ Януковича з закликом голосувати за «Опозиційний блок» є фейком – політолог Бондаренко

17 Жовтня 2014
9060
17 Жовтня 2014
20:33

Новина про виступ Януковича з закликом голосувати за «Опозиційний блок» є фейком – політолог Бондаренко

9060
Новина про виступ Януковича з закликом голосувати за «Опозиційний блок» є фейком – політолог Бондаренко
Новина про виступ Януковича з закликом голосувати за «Опозиційний блок» є фейком – політолог Бондаренко

Політолог Кость Бондаренко, який займав провладні позиції за часів президентства Віктора Януковича, заявив, що повідомлення російського видання The Moskow Post про виступ колишнього лідера України 20 жовтня у Ростові-на-Дону (Росія), яке передрукували кілька українських ЗМІ, є фейком, за яким стоять опоненти «Опозиційного блоку». Про це повідомляє інформагентство УНН.

 

«Новина про передвиборчий заяві Янковича - фейк, за яким стоять опоненти. Цю псевдоновину штучно розігнали сьогодні, щоб дискредитувати «Опозиційний блок» фейковою підтримкою Януковича, у якого зараз найбільш радіоактивний образ в українській політиці», - заявив політолог.

 

Кость Бондаренко сказав, що жалкує, що журналісти не змогли перевірити першоджерело. «Поширення пішло з блогу на одному з російських сайтів, далі його штучно просували в українському сегменті інтернету, підвищуючи рівень довіри до сайтів. Наскільки я можу судити, на першому етапі за розміщення такої новини платили за подвійним і потрійним тарифом. Але сайти в кінці ланцюжка, такі як Українська правда, швидше за все, стали жертвою ошуканців, довірилися посиланню, не перевіривши інформацію. Хоча згоден, що це важко зробити, оскільки отримати який-небудь коментар від Януковича або хоча б дізнатися, чи живий він, сьогодні дуже важко», - вважає пан Бондаренко.

 

Політолог також схиляється до версії, що за поширенням цієї новини можуть стоять партії-конкуренти «Опозиційного блоку» на виборах у парламент.

 

Нагадаємо, сьогодні, 17 вересня, низка українських ЗМІ з посиланням на єдине джерело - російське видання The Moskow Post - розповсюдили повідомлення, що колишній президент Віктор Янукович збирається 20 жовтня провести прес-конференцію у Ростові-на-Дону, присвячену майбутнім парламентським виборам в Україні.

 

Російське видання стверджувало, що має у своєму розпорядженні начебто  робочій варіант виступу Віктора Януковича і процитувало його: «...І все ж вважаю, що необхідно приймати участь у позачергових парламентських виборах, які в Україні відбудуться 26 жовтня. Ополченці Донбасу до останньої краплі крові захищають наші донецькі сопки від загарбників. Разом з ці ми повинні зайняти парламентську висоту в новому складі Верховної Ради. Для цього у Верховній Раді нового скликання має бути фракція «Опозиційного блоку».  Звертаюся до всіх виборців Партії регіонів, всім прихильникам партії, всім тим, хто не згоден з згубним курсом. На виборах 26 жовтня не стоїть питання - голосувати чи не голосувати. Вибір один - голосувати за «Опозиційний блок» як форпост всіх російськомовних, всіх жителів Південного Сходу, всіх людей здорового глузду і доброї волі. «Опозиційний блок» - це перевірена команда професіоналів. Юрій Бойко - кращий міністр енергетики в історії України. Блискучі управлінці Олександр Вілкул та Наталія Королевська, справжній боєць Нестор Шуфрич. Їх прихід до Верховної Ради - єдина надія на відновлення промислового потенціалу, економічний розвиток, створення робочих місць і зростання соціальних стандартів». Звернення начебто завершується твердженням: «Режим неминуче рухне вже цієї зими. Коли це відбудеться, ми повинні бути готові взяти всю повноту влади в свої руки».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9060
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду