В Донецьку замість «1+1» почав мовити власний канал «ДНР» - РНБО

В Донецьку замість «1+1» почав мовити власний канал «ДНР» - РНБО

2 Жовтня 2014
7352
2 Жовтня 2014
18:36

В Донецьку замість «1+1» почав мовити власний канал «ДНР» - РНБО

7352
В Донецьку замість «1+1» почав мовити власний канал «ДНР» - РНБО
В Донецьку замість «1+1» почав мовити власний канал «ДНР» - РНБО

1 жовтня представники терористичної організації «ДНР» розпочали в Донецьку трансляцію власного каналу на частоті вимкненого раніше загальнонаціонального телеканалу «1+1». Про це сьогодні, 2 жовтня, під час брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, йдеться на сайті ТСН.ua.

 

«Вчора об 11.50 на радіотелевізійній станції Донецька на вимогу терористів так званої «ДНР» замість українського телеканалу «1+1» було розпочато трансляцію аматорського телеканалу, який виробляють терористи і готують програми до нього», - повідомив Андрій Лисенко.

 

Як зазначили в прес-службі «1+1», трансляція телеканалу була припинена представниками «ДНР» ще станом на кінець травня. «Тактика сепаратистів така, що в першу чергу вони відключають мовлення «1+1» та 5-го каналу. На жаль, ми не маємо контролю в даній ситуації», - повідомили на телеканалі.

 

Нагадаємо, представники «ДНР» після захоплення Донецької державної телерадіокомпанії (ОДТРК) перейменували її 27-й канал на «Первый республиканский канал ДНР», на якому було розпочато трансляцію російського телеканалу «Россия 24» та сюжетів власного виробництва терористичної організації.

 

У середні травня колектив Донецької обласної державної телерадіокомпанії, яку сепаратисти захопили 27 квітня, заявив, що вимагає від Державного комітету телебачення і радіомовлення дати чітке розпорядження щодо діяльності компанії в умовах окупації.

 

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, коментуючи «Детектор медіа» ситуацію в Донецькій ОДТРК, сказав, що є три варіанти розвитку подій. «Перший - силове повернення ОДТРК під контроль української влади (але це не є компетенцією Держкомтелерадіо). Другий - призупинення роботи ОДТРК до звільнення. Третій - переговори про добровільне припинення захоплення», - наголосив пан Наливайко.

 

30 липня також припинилося мовлення усіх українських телеканалів у захопленому терористами Луганську.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7352
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду