1 жовтня – Міжнародна конференція Ради Європи і ЄС «Інформаційне суспільство в Україні: виклики та реформи»

1 жовтня – Міжнародна конференція Ради Європи і ЄС «Інформаційне суспільство в Україні: виклики та реформи»

26 Вересня 2014
6355
26 Вересня 2014
18:26

1 жовтня – Міжнародна конференція Ради Європи і ЄС «Інформаційне суспільство в Україні: виклики та реформи»

6355
1 жовтня – Міжнародна конференція Ради Європи і ЄС «Інформаційне суспільство в Україні: виклики та реформи»
1 жовтня – Міжнародна конференція Ради Європи і ЄС «Інформаційне суспільство в Україні: виклики та реформи»

1 жовтня відбудеться міжнародна конференція «Інформаційне суспільство в Україні: виклики та реформи».  Метою заходу є визначення викликів та пріоритетів підтримки Проектом майбутніх реформ у сфері медіа, управління Інтернетом та захисту персональних даних.

 

В Україні розпочав роботу спільний проект Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні». Метою проекту є зміцнення захисту прав людини та основоположних свобод шляхом забезпечення більшої свободи, розмаїтості та плюралізму в ЗМІ, відкритого, всебічного, сталого, орієнтованого на громадян підходу до Інтернету на засадах прав людини, ефективної системи захисту громадян з огляду на право на приватне життя і право на контроль над власними персональними даними.

 

«Рада Європи та Європейський Союз підтримують Україну на шляху реформ у сфері медіа, захисту персональних даних та управління Інтернетом», - кажуть організатори конференції.

 

У рамках міжнародної конференції буде також представлено проект «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні».

 

Серед запрошених: Олександр Сич, віце-прем'єр-міністр України;  Олег Наливайко, голова Державного комітету телебачення та радіомовлення України;   Владімір Рістовський, голова Офісу Ради Європи в Україні, Рада Європи;  Ян Томбінські, посол ЄС в Україні, голова Делегації ЄС в Україні.

 

У рамках конференції українські та міжнародні експерти будуть обговорювати такі питання:

 

-Якою має бути стратегія/план дій щодо наближення медіа законодавства до європейських стандартів?

-Як досягти прогресу у процесі роздержавлення друкованих ЗМІ? Редакційні стандарти та ефективні моделі бізнесу та управління

-Що залишилось зробити для запровадження суспільного мовлення на практиці?

-Як забезпечити гарантії справедливого та збалансованого висвітлення виборів у ЗМІ?

-Забезпечення належного балансу між доступом до публічної інформації та захистом персональних даних.

-Як поліпшити нормативно-правове регулювання доступу до публічної інформації?

-Зміцнення багатостороннього діалогу з питань управління Інтернетом

-Як поширювати та забезпечити обізнаність та практичне впровадження стандартів у сфері прав людини на рівні державних службовців, Інтернет-провайдерів та широкої громадськості?

 

Запрошуємо взяти участь в конференції експертів у сфері медіа, управління Інтернетом, захисту персональних даних та доступу до публічної інформації.

 

Конференція, яка триватиме  з 9.00 до 15.00 години, відбудеться у приміщенні готелю Radisson Blue за адресою: Київ, вул. Ярославів Вал, 22, конференц-зала Embassy Suite (№1235).  

 

Контактна особа: асистент  проекту Орися Федорчук, тел. (044) 339-92-10 (внутр. 138), електронна пошта: orysya.fedorchuk@coe.int.

 

Європейський Союз складається з країн-членів, які вирішили поетапно об'єднати разом свої інновації, ресурси і долі. Спільно, протягом 50-річного періоду розширення, вони побудували зону стабільності, демократії і поступального розвитку, підтримуючи культурну різноманітність, толерантність та індивідуальні свободи. Європейський Союз зацікавлений в обміні цими здобутками та цінностями з країнами і людьми поза його кордонами. Веб-сторінка Делегації Європейського Союзу в Україні.

 

Рада Європи - це міжурядова організація, до якої входить 47 держав-членів, завданням якої є  захищати права людини, плюралістичну демократію та верховенство права; сприяти усвідомленню та оцінці європейської культурної самобутності та розмаїття європейських культур; знаходити вирішення проблем, що існують в суспільстві (національні меншини, ксенофобія, нетерпимість, захист навколишнього середовища, клонування, СНІД, наркотики, організована злочинність і т. ін.); допомагати стверджувати стабільність демократії у Європі через підтримку політичних, законотворчих та конституційних реформ. Веб-сторінка Офісу Ради Європи в Україні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6355
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду