Курченко планує створити у Криму власний потужний медіахолдинг «Скіф-медіа» - ЗМІ

Курченко планує створити у Криму власний потужний медіахолдинг «Скіф-медіа» - ЗМІ

23 Вересня 2014
8041
23 Вересня 2014
18:56

Курченко планує створити у Криму власний потужний медіахолдинг «Скіф-медіа» - ЗМІ

8041
Курченко планує створити у Криму власний потужний медіахолдинг «Скіф-медіа» - ЗМІ
Курченко планує створити у Криму власний потужний медіахолдинг «Скіф-медіа» - ЗМІ

Мільярдер Сергій Курченко, який залишив Україну після втечі колишнього президента Віктора Януковича, створює медіахолдинг в Криму. Про це повідомляє «112.ua» з посиланням на джерела російського видання РБК.

 

За словами одного з них, два місяці тому представники пана Курченка звернулися з пропозицією про співпрацю до президента видавничого дому (ВД) «Коммерсантъ» Володимира Желонкіна і гендиректора Павла Фільонкова: мова йшла про продаж ліцензії на видання «Коммерсанта» на півострові і залучення колишніх співробітників ВД до роботи над новим проектом.

 

19 вересня на сайті мерії Сімферополя було розміщено повідомлення про презентацію нового медіахолдингу «Скіф-медіа», що об'єднав інформагентство «Медіа Крим» і низку друкованих та електронних ЗМІ півострова. За даними «Медіа Крим», гендиректором холдингу є Сергій Кириленко. На прес-конференції він повідомив, що «Скіф-медіа» вже підписав договір про франшизу з «Коммерсантом» і обговорює угоду з «Комсомольской правдой».

 

«Скіф-медіа» є холдингом Сергія  Курченка, стверджують співрозмовники РБК. Газета «Меридіан-Севастополь» також пов'язує «Скіф» з олігархом. ТОВ «Скіф-медіа», за даними СПАРК, було зареєстровано у липні, його засновником виступає Андрій Дегтярьов. Йому належить і ТОВ «Інформаційне агентство "Медіа Крим"», також зареєстроване в липні цього року.

 

Водночас пан Фільонков спростував інформацію про те, що договір з Сергієм Курченком вже підписаний. «З нашими франчайзі стандартні відносини: ми даємо можливість використовувати центральний контент московської газети і бренд, вони додають свою регіональну інформацію, зазвичай це дві смуги, виходить локалізований випуск газети», - додав він.

 

До Видавничого дому «Комсомольская правда» дійсно зверталися кілька місцевих видавців з Криму з пропозицією про співпрацю, розповів гендиректор ВД Володимир Сунгоркін. За його словами, «мляві переговори» тривають. Чи представляють ці видавці інтереси пана Курченка, Володимир Сунгоркін не знає, підкреслюючи, що ініціатива виходила не від Андрія Дегтярьова з «Скіф-медіа».

 

Сам пан Дегтярьов уточнив, що вже підписаний договір з «Теленеделей» (видається в Росії United Media Holding). За його словами, «в процесі підписання договору з "Коммерсантом" та "Комсомольской правдой"». Частина договорів буде франшизою, частина - виключно дистрибуція, все залежить від технічних можливостей кримських друкарень, додав він.

 

Джерело в одній з російських медіакомпаній уточнив, що «Скіф» звертався до багатьох російськимх видань - «Комсомольская правда», «Аргументы и факты», «Известия», «Московский комсомолец» та ін. «Проект має занадто явне політичне забарвлення, ми не дуже хочемо таких проектів», - говорить він.

 

За словами джерела, Сергій Курченко готовий вкласти приблизно 1 млн дол. власних коштів. «Цей проект вимагає набагато більш істотних вкладень, - сумнівається топ-менеджер однієї з компаній. - Якщо не брати витрати на оплату ліцензії, а тільки на запуск і підтримку протягом якогось часу, сума повинна бути набагато більше. Тільки запуск ліцензійного "Комерсанта" вимагатиме 0,6-0,7 млн дол.». Джерело в одному з видавничих будинків оцінює вартість франшизи на випуск регіональної версії великої московської газети в більш 0,1 млн дол. в рік.

 

Сергій Кириленко, повідомляє  «Медіа Крим», пообіцяв, що медіахолдинг стане найбільшим на півострові.

 

Після того як на початку року колишній президент України Віктор Янукович втік з країни, Сергій Курченко перебрався в Росію. Тут йому «було дано завдання» побудувати в Криму медіагрупу за прикладом його «Українського медіа холдингу» (UMH), розповідає джерело, близьке до пана Курченко. «Оскільки UMH в Криму існувати не може, Сергій створює новий медіахолдинг», - пояснив він.

 

В інтерв'ю РБК, яке буде опубліковано в середу, 24 вересня, Сергій Курченко відмовився коментувати нові медіапроекти, зазначивши лише, що UMH буде розвиватися в Росії.

 

Нагадаємо, 22 вересня «Український медіа холдинг» (UMH), що належить Сергієві Курченку, оголосив про призначення з 26 вересня головою своєї наглядової ради народного депутата від Партії регіонів, першого заступника голови Комітету з питань свободи слова та інформації Олени Бондаренко. На цій посаді вона змінить Юрія Ровенського, який залишив УМХ в липні. Вона згідно з вимогами законодавства складе повноваження депутата Верховної Ради України.

 

У своєму коментарі пані Бондаренко дякувала за призначення особисто Сергієві Курченку. «Я вдячна Сергію Віталійовичу Курченку за надану довіру. Український медіахолдинг - одне з найбільших і найбільш шанованих об'єднань ЗМІ в Україні, і моїм завданням на новій посаді буде, перш за все, збереження і зміцнення об'єктивної журналістики у виданнях УМХ, зміцнення позицій холдингу на національному медіаринку, підтримка високої професійної репутації наших журналістських колективів», - заявила Олена Бондаренко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8041
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду