Newsweek знайшов свідків таємного поховання російських солдатів, загиблих на Донбасі

Newsweek знайшов свідків таємного поховання російських солдатів, загиблих на Донбасі

11 Вересня 2014
8096
11 Вересня 2014
15:27

Newsweek знайшов свідків таємного поховання російських солдатів, загиблих на Донбасі

8096
Newsweek знайшов свідків таємного поховання російських солдатів, загиблих на Донбасі
Newsweek знайшов свідків таємного поховання російських солдатів, загиблих на Донбасі

Доки президент Володимир Путін заперечує участь армії Росії у боях на Донбасі, очевидці розповідають, як трупи солдатів ховають таємно вночі. Про це повідомляє «Дзеркало тижня» з посиланням на  американський журнал Newsweek, який вийшов з заголовком  на обкладинці про зраджених Володимиром Путіним російських солдатів в Україні.

 

Видання пише, що росіянка Людмила Малініна у містечку Садіславський Костромської області зі сльозами на очах розповіла журналістам, як бачила таємне поховання російського солдата на місцевому цвинтарі. За її словами, близько 20.00 вантажівка приїхала на кладовище. З неї вийшло кілька кремезних чоловіків, які взялися копати могулу так, «ніби вони тихцем збиралися щось вкрасти». Сусіди жінки кажуть, що теж бачили таємне поховання. Вони кажуть, що більша частина кладовища зарезервована для таких могил «невідомого солдата».

 

Один із солдатів збройних сил Росії розповів Newsweek, як його 98-му аеромобільну бригаду кинули вмирати на сході України. Він розповів, що десятки його друзів з по зброї померли з тяжкими пораненнями у лікарнях Ростова-на-Дону. Ще більше повернулися в Росію в цинкових трунах. За словами солдата, кожен, хто потрапив проти своєї волі на Донбас, постійно переживає страх, оскільки вірогідність стати «вантажем 200» дуже велика.

 

«Нас відправили в Ростов минулого місяця. Ніхто й гадки не мав, що ми їдемо в Україну воювати. Ми вірили, що їдемо на звичайні навчання. Якби я знав, що їду воювати, то звільнився б ще в Костромі. В мене двоє маленьких дітей», - розповів журналістам російський солдат.

 

За його словами, більшість військових збройних сил Росії, які потрапили на Донбас, не підтримують Володимира Путіна в його прагненні створити так звану «Новоросію». Він також розповів, що в Україні солдатів часом змушують одягати військову форму західних країн, щоб не було зрозуміло, що це війська Росії.

 

Нагадаємо, російський «Первый канал» та російська радіостанція «Эхо Москвы» визнали, що російські солдати воюють і гинуть в Україні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8096
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду