Головред Gazeta Wyborcza заявляє, що Путін має боятися російської «чорної сотні»

Головред Gazeta Wyborcza заявляє, що Путін має боятися російської «чорної сотні»

10 Вересня 2014
7807
10 Вересня 2014
19:27

Головред Gazeta Wyborcza заявляє, що Путін має боятися російської «чорної сотні»

7807
Головред Gazeta Wyborcza заявляє, що Путін має боятися російської «чорної сотні»
Головред Gazeta Wyborcza заявляє, що Путін має боятися російської «чорної сотні»

Польський інтелектуал, головний редактор часопису Gazeta Wyborcza Адам Міхнік закликав українців робити ставку на росіян, які засуджують дії Володимира Путіна. Таку думку він висловив в інтерв'ю інформагентству «Укрінформ».

 

«Головне, щоб через кривду і страждання, яких зазнають українці, вони не захворіли на русофобію. Слід відрізняти Путіна від Росії. У Росії також є особи, які дуже рішуче засуджують Путіна», - заявив Адам Міхнік.

 

Коментуючи той факт, що останніх у Росії дуже мало, він висловив переконання, що навіть меншість може перемогти, коли на її боці правда. «Треба робити ставку на цю меншість. Колись Сахаров називав події в Афганістані "позорной войной", і він теж був у меншості, але саме на його боці була правда. Опозиція в Польщі також колись була в меншості, але це ми мали рацію і перемогли», - наголосив головред Gazeta Wyborcza.

 

За його словами, Володимир Путін зараз спирається на закоренілу психологію, пануючу в російському суспільстві, яке сприймає розпад СРСР як свою поразку. «Але це все ненадовго. У подальшій перспективі це - шлях до російської трагедії», - прогнозує пан Міхнік.

 

Стосовно ж самого російського президента, то він, на думку польського експерта, «став заручником власної демагогії, він випустив джина з пляшки». «Якщо він раніше боявся київського Майдану на Червоній площі в Москві, то зараз має боятися "майдану" великоросійської чорної сотні проти себе», - підсумував Адам Міхнік.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у липні відомий польський діяч та журналіст Адам Міхнік  звернувся до світової спільноти щодо ситуації в Україні. Його текст опублікувала «Газета виборча», а також такі видання, як El Pais, La Stampa, Le Monde, Die Welt, SME, Der Standart, Diario De Noticias, de Volkskrant, Letuvos Rytas, Hospodarske Noviny. Адам Міхнік підкреслює, що Європа мовчить про «агресивну, імперіалістичну політику президента Російської Федерації Володимира Путіна», тоді як Захід «толерує авантюрну політику, яка явно загрожує суверенності інших держав: Молдови, Латвії, Грузії, і, передусім, України».

 

Нагадаємо, російська газета «Псковская губерния», видавцем якої є депутат законодавчих зборів Пскова (РФ) від партії «Яблуко» Лев Шлосберг, повідомила, що в ході бойових дій на території України практично повністю була знищена 1-а рота 76-ї псковської дивізії ВДВ. Про це йдеться в новому номері який з'явився на сайті видання 2 вересня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7807
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду