Знімальна група Першого до Мінська не полетить – Аласанія

Знімальна група Першого до Мінська не полетить – Аласанія

25 Серпня 2014
8644
25 Серпня 2014
17:22

Знімальна група Першого до Мінська не полетить – Аласанія

8644
Знімальна група Першого до Мінська не полетить – Аласанія
Знімальна група Першого до Мінська не полетить – Аласанія

Знімальна група Першого національного не увійде до пулу журналістів, які вирушать до Мінська висвітлювати зустріч на вищому рівні представників України, ЄС та Митного союзу, що відбудеться 26 серпня. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія.

 

«Грошей немає, а "пули" закінчились», - аргументував він своє рішення.

 

Як уточив пан Аласанія, нині прес-служба Адміністрації Президента забезпечує лише авіаперельоти журналістів, а решту коштів для відрядження має сплатити телекомпанія.

 

«Особливо радує, що і для "державного каналу" жодних винятків. Ми й не просили, але таке ставлення тільки вітаємо. Будемо звикати всі разом - державне (поки що) медіа - не може і не має мати жодних преференцій. Тоді й глядач та читач поступово відвикне сприймати його як рупор влади», - прокоментував нововведення прес-служби Адміністрації Президента гендиректор НТКУ.

 

За словами Зураба Аласанії, повне фінансування АП поїздок журналістів супроводжувалося негласною цензурою: видання, які писали незручні для влади матеріали, у наступні відрядження у складі пулу не запрошували.

 

Як повідомив прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков, президенти України та Росії Петро Порошенко та Володимир Путін можуть провести окрему зустріч у Мінську 26 серпня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8644
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ПТС
3554 дн. тому
В Аласанії не тільки нестача грошей , а й кадрів, якщо вже Сам Ткаченко сів за пульт ПТС і особисто видавав в ефір парад. Про яке тоді скорочення може іти мова. Чи це прояв особливої недовіри всій НТКУ? Довго ж Ткаченко йшов до цього.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду