Кінорежисери Антонченко, Гібелінда й Моргунець-Ісаєнко отримають гранти Президента

24 Серпня 2014
8606
24 Серпня 2014
13:28

Кінорежисери Антонченко, Гібелінда й Моргунець-Ісаєнко отримають гранти Президента

8606
Кінорежисери Антонченко, Гібелінда й Моргунець-Ісаєнко отримають гранти Президента

Кінорежисери Артем Антонченко, Ольга Гібелінда й Олеся Моргунець-Ісаєнко отримають гранти Президента «для сворення і реалізації творчих проектів». Відповідний указ № 997/2014-рп опубліковано на сайті глави держави.

 

Розпорядження прийнято «відповідно до Указу Президента України від 20 жовтня 1998 року №1152 «Про державну підтримку культури і мистецтва в Україні» (зі змінами, внесеними Указами від 19 серпня 2002 року № 721, від 6 червня 2006 року № 481 та від 31 жовтня 2013 року № 602) і Указу Президента України від 6 лютого 1999 року № 127 «Про затвердження Положення про порядок надання грантів Президента України молодим діячам у галузі театрального, музичного, циркового, образотворчого мистецтва та кінематографії, молодим письменникам, майстрам народного мистецтва для створення і реалізації творчих проектів» (зі змінами, внесеними Указами від 15 березня 2002 року № 242, від 5 жовтня 2004 року № 1171, від 30 липня 2013 року № 410 та від 31 жовтня 2013 року № 602)».

 

Гранти призначено:

 

Режисерові Артему Антонченку -  для виробництва неігрового короткометражного фільму «Олександр Довженко: одеський світанок» на базі товариства з обмеженою відповідальністю «Інсайт Медіа» (м.Київ) у розмірі 350 тисяч гривень:

 

Режисерові Гібелінді Ользі Валентинівні для створення режисерської розробки повнометражного неігрового фільму «Білий птах з чорною ознакою» на базі товариства з обмеженою відповідальністю «Продакшн № 1» (м.Київ) у розмірі 50 тисяч гривень;

 

Режисерові Олесі Моргунець -  для створення режисерської розробки повнометражного неігрового фільму «Музика монокля» на базі товариства з обмеженою відповідальністю «Укркіно» (Київ) у розмірі 50 тисяч гривень.

 

Як писала «Детектор медіа», минулого року екс-президент Віктор Янукович призначив гранти  молодим кіномитцям у розмірі майже мільйона гривень. Павлу Мащенко було призначено грант у розмірі 469 тис. 865 грн для виробництва ігрового короткометражного фільму «Вчитель німецької» на базі товариства з обмеженою відповідальністю «Кінокомпанія Візіт Сінема» (Київ). Андрій Рожен мав виробляти неігровий короткометражний фільм «Лист з минулого» на базі товариства з обмеженою відповідальністю «Інсайт Медіа» (м.Київ). Сума гранту, призначеного пану Рожену - 430 тис. 135 грн.

 

Як писала «Детектор медіа», цьогоріч в державному бюджеті України скорочено витрати як на гранти молодим кінематографістам, так і державну премію імені Олександра Довженка. Занепокоєння цим, зокрема, висловила Національна спілка кінематографістів України на чолі з Сергієм Тримбачем. Пізніше у інтерв`ю  «Дзеркалу тижня. Україна» голова НСКУ повідомив: «Тепер мене запевняють, що цієї проблеми нібито більше не існує. Хочеться вірити. Хоча і з премією імені Довженка протягом останніх років було чимало пригод».

 

Видатки, передбачені у 2014 році на фінансування бюджетних програм Державного агентства з питань кіно, уряд скоротив майже вдвічі - на 55 млн 435,2 тис. грн.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8606
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду