«Репортери без кордонів» започаткували  інтернет-сторінку, присвячену Джеймсу Фоулі

«Репортери без кордонів» започаткували інтернет-сторінку, присвячену Джеймсу Фоулі

23 Серпня 2014
3485
23 Серпня 2014
17:08

«Репортери без кордонів» започаткували інтернет-сторінку, присвячену Джеймсу Фоулі

3485
«Репортери без кордонів» започаткували  інтернет-сторінку, присвячену Джеймсу Фоулі
«Репортери без кордонів» започаткували  інтернет-сторінку, присвячену Джеймсу Фоулі

Представники «Репортерів без кордонів» (RSF) створили у мережі спеціальну сторінку, присв'ячену пам'яті американського фоторепортера-фрілансера Джеймса Фоулі (James Foley), страченого ісламістськими терористами у Сирії. Про це повідомляється на сайті міжнародної журналістської організації.

 

Мета цієї акції - «віддати шану загиблому, зберегти живим дух талановитого й відданого журналіста».

 

Його страхітлива екзекуція, вчинена 19 серпня терористами з «Ісламської держави в Іраку і Леванті (ISIS), шокувала весь світ, заявляють «Репортери».

 

 На спеціальній сторінці вміщено знімок Джеймса Фолі у касці, вказані роки його жорстоко перерваного життя (1973-2014).  

 

«Репортери» віддають йому належне як професіоналу й людині. Вони висловлюють щирі співчуття родині, передусім матері загиблого, яка відвідувала штаб-квартиру медіа-організації у Парижі.

 

«Ми добре знали Джейма Фоулі відколи він разом з іншими фотожурналістами за сприяння RSF збирав гроші в освітній фонд трьох дітей свого друга й колеги Антона Геммерла (Anton Hammerl), убитого у Лівії у квітні 2011 року», - згадується на веб-сторінці.

 

До трагічної загибелі у Сирії Джеймс Фолі пережив полон лівійських терористів.               

«Для нас він був незвичайним журналістом, який ненавидів насильство, - відзначає генеральний секретар RSF Крістоф Делуар (Christophe Deloire). - Ним володіло бажання привернути увагу до важкого становища жертв війни. Як міжнародно визнаний журналіст Джеймс працював у Лівії та Сирії».

 

RSF здійснює акцію у рамках неослабної боротьби за безпеку усіх тих, кому, як і Фоулі загрожують жахи війни.

 

Медіа-організація пропонує його колегам-реппортерам, іншим медійникам, усім громадянам, які опікуються свободою, надсилати месседжі французькою та англійською мовами на адресу http://jamesfoley.rsf.org/en.

 

Аркадій Сидорук для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3485
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду