detector.media
23.08.2014 17:08
«Репортери без кордонів» започаткували інтернет-сторінку, присвячену Джеймсу Фоулі
«Репортери без кордонів» започаткували  інтернет-сторінку, присвячену Джеймсу Фоулі

Представники «Репортерів без кордонів» (RSF) створили у мережі спеціальну сторінку, присв'ячену пам'яті американського фоторепортера-фрілансера Джеймса Фоулі (James Foley), страченого ісламістськими терористами у Сирії. Про це повідомляється на сайті міжнародної журналістської організації.

 

Мета цієї акції - «віддати шану загиблому, зберегти живим дух талановитого й відданого журналіста».

 

Його страхітлива екзекуція, вчинена 19 серпня терористами з «Ісламської держави в Іраку і Леванті (ISIS), шокувала весь світ, заявляють «Репортери».

 

 На спеціальній сторінці вміщено знімок Джеймса Фолі у касці, вказані роки його жорстоко перерваного життя (1973-2014).  

 

«Репортери» віддають йому належне як професіоналу й людині. Вони висловлюють щирі співчуття родині, передусім матері загиблого, яка відвідувала штаб-квартиру медіа-організації у Парижі.

 

«Ми добре знали Джейма Фоулі відколи він разом з іншими фотожурналістами за сприяння RSF збирав гроші в освітній фонд трьох дітей свого друга й колеги Антона Геммерла (Anton Hammerl), убитого у Лівії у квітні 2011 року», - згадується на веб-сторінці.

 

До трагічної загибелі у Сирії Джеймс Фолі пережив полон лівійських терористів.               

«Для нас він був незвичайним журналістом, який ненавидів насильство, - відзначає генеральний секретар RSF Крістоф Делуар (Christophe Deloire). - Ним володіло бажання привернути увагу до важкого становища жертв війни. Як міжнародно визнаний журналіст Джеймс працював у Лівії та Сирії».

 

RSF здійснює акцію у рамках неослабної боротьби за безпеку усіх тих, кому, як і Фоулі загрожують жахи війни.

 

Медіа-організація пропонує його колегам-реппортерам, іншим медійникам, усім громадянам, які опікуються свободою, надсилати месседжі французькою та англійською мовами на адресу http://jamesfoley.rsf.org/en.

 

Аркадій Сидорук для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY