Держкомтелерадіо України подякувало «ТАВР-Медіа» за зменшення російської «попси» в ефірі

Держкомтелерадіо України подякувало «ТАВР-Медіа» за зменшення російської «попси» в ефірі

21 Серпня 2014
7258
21 Серпня 2014
16:36

Держкомтелерадіо України подякувало «ТАВР-Медіа» за зменшення російської «попси» в ефірі

7258
Держкомтелерадіо України подякувало «ТАВР-Медіа» за зменшення російської «попси» в ефірі
Держкомтелерадіо України подякувало «ТАВР-Медіа» за зменшення російської «попси» в ефірі

Директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України Богдан Червак подякував радіогрупі «ТАВР-Медіа» за зменшення кількості російськомовних виконавців в ефірі їхніх радіостанцій. Про це йдеться у відповідній заяві.

 

«На заклик Держкомтелерадіо до вітчизняних ЗМІ, в тому числі ФМ-радіостанцій щодо перегляду їх програмної політики, зокрема стосовно недоцільності в цей важкий для країни час транслювати російських виконавців, які підтримують загарбницьку політику Кремля, першим відреагувала радіогрупа «ТАВР-Медіа»», - зазначає Богдан Червак.

 

Водночас Держкомтелерадіо наголошує, що у своєму зверненні до керівників ЗМІ відомство не закликало до заборони у вітчизняному ефірі пісень російських виконавців: «На це ми не маємо повноважень і така заборона не передбачена медійним законодавством».

 

«Про заборону («російської попси», - ТК) першими здійняли лемент російські ЗМІ, які традиційно все перекрутили, а факт оприлюднення цього звернення використовують як елемент інформаційної війни проти нашої держави», - йдеться у заяві Богдана Червака.

 

Держкомтелерадіо також сподівається, що й інші українські радіостанції наслідуватимуть приклад «ТАВР-Медіа», послідовно захищатимуть у своєму ефірі інтереси України.

 

Сьогодні, 21 серпня, прес-служба радіогрупи «ТАВР-Медіа» у відповідь на звернення Держкомтелерадіо заявила, що «після анексії Криму з ефірів наших радіостанціях щезли виконавці на кшталт Валерії, Йосипа Кобзона та інших, хто поставив свої підписи під "путінською" ганебною петицією».

 

Також у компанії запевнили, що в праймовому ефірі їхніх радіостанцій російська музика майже відсутня. І навели приклади контенту ефіру радіостанцій «Русское радио Украина», «Хіт ФМ», Kiss FM, «Радіо Рокс», «Мелодія» та Relax.

 

Нагадаємо, 15 серпня була оприлюднена заява Богдана Червака про те, що незважаючи на агресію Російської Федерації, ефір багатьох українських ФМ-радіостанцій залишається перенасиченим розважальними програмами та піснями російських виконавців. Він наголосив, що «Власники телерадіокомпаній не повинні відсторонюватись від програмної політики своїх ЗМІ, а докласти зусиль, аби вона відповідала не лише їх особистим економічним інтересам, а й інтересам українського народу і його держави».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7258
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду